Acemi askerler yemin etti

Kastamonu'da acemi eğitimini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi.

  • 775
Acemi askerler yemin etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da temel eğitimlerini tamamlayan acemi askerler, törenle yemin etti.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda, 371. dönem birinci grup kısa dönem 1100 er için yemin töreni düzenlendi. Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Cebeci, burada yaptığı konuşmada, eğitimlerini tamamlayan askerlere seslenerek şunları söyledi:

"Biraz önce Türk milletinin onur timsali şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailenizin önünde silah arkadaşlarınız ile omuz omuza vererek icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda canınızı seve seve feda edeceğinize ant içtiniz. İçtiğiniz ant en zor zamanlarda bile sizlere yol gösterecektir. Yemininizin teminatı şerefiniz, bedeli ise gerektiğinde vatan ve cumhuriyet uğrunda canınızı feda etmenizdir. Yurdumuzda emniyeti ve asayişi sağlayacak ve her türlü şer odaklarına karşı mücadele edeceksiniz."

Törende uzman erbaşların göğüs göğse muharebe tekniği gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterinin sonunda askerlerin kule oluşturarak Türk bayrağını açması da alkış aldı.

Tören geçişinin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.

Törene Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz ve protokol üyeleri katıldı.