Adnan Tot, KASMİB Müdürü oldu

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot, Kastamonu merkez ve ilçe belediyeleri ile İl Özel İdaresinin kurucu üyeleri olduğu Kastamonu Mahalli İdareler Birliği'ne (KASMİB) Birlik Müdürü olarak görevlendirildi. 

  • 10728
Adnan Tot, KASMİB Müdürü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birlik Başkanı Vali Mesut Yıldırım tarafından İl İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununun ilgili maddeleri gereğince Birlik Müdürü olarak görevlendirilen Ziraat Yüksek Mühendisi Adnan Tot’un bu görevinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcılığı görevine de devam edeceği bildirildi. Birliğin önceki müdürü Çevre Mühendisi Ferhan Kaşıkçı ise, görevlendirmesinin iptal edilmesi üzerine DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’ndeki asli görevine döndü.

Başkanlığını Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım’ın yaptığı Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB), ilimizdeki mahalli idarelerin yürütmekle görevli oldukları hizmetlerin bazılarını birlikte görmek amacıyla 2006 yılında kuruldu. Doğal ve kültürel değerleri korumak, çevre ve altyapı sorunlarıyla ilgili faaliyetler yürütmek ve mahalli idarelerin bazı gereksinimlerini karşılamak, KASMİB’in görev alanı içerisinde bulunuyor. Halen Kastamonu merkez ve 19 ilçe belediyesinin ortak kullandığı katı atık aktarma istasyonlarının ve Devrekani ilçesi Sarıyonca mevkiinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisinin işletimi KASMİB tarafından yürütülüyor.