Ahşap Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında ahşap fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı.

  • 726
Ahşap Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da Ahşap Sektörünün gelişmesine katkı sağlamak ve piyasalarda rekabet gücünü artırmak amacıyla organize edilen Ahşap Fuarı, sektörün beklentilerinin altında kalması, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirdi. Bu amaçla fuara yönelik sektör temsilcileri ile yapılan “Ahşap Fuarı Değerlendirme ve Beklenti Anketi” sonuçları değerlendirilerek, fuarla ilgili daha ciddi ve somut adımların atılmasına karar verildi.

Kastamonu Valiliği Toplantı Salonunda Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğü, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Esnaf Odaları Birliği, Ağaç İşleri Odası temsilcileri katıldı.

Fuara ilişkin Ajansımız tarafından katılımcı firmalar ile gerçekleştirilen “Ahşap Fuarı Değerlendirme ve Beklenti Anketi” toplantıya katılan ilgili kurum temsilcilerinin dikkatine sunuldu. KUZKA Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Özgür Yücel Yakar tarafından yapılan sunumda, fuara ilişkin katılımcılara yöneltilen fuarın niteliği, katılımcıların profili, fuar yeri, davet edilecek müşteri grubu, stand dizaynları, tanıtım çalışmaları, fuar takvimi ile değerlendirme ve beklentilerle ilgili sorulara verilen cevaplar, katılımcılar ile paylaşıldı.

Somut adımlar atılacak
Sunum sonrasında fuara ilişkin tüm çalışmalar yeniden gözden geçirilerek, fuar sekretaryası, fuar yeri organizyonu, kurumsal iletişim konseptinin oluşturulması, iletişim ve tanıtım faaliyetleri ve etkinlik organizasyonu içinde yer alan ana program ile sosyal programları kapsayan konular ilgili kurum temsilcilerinin sorumluluğuna verildi.

Ahşap sektöründe Ortadoğu, Balkanlar ile Kafkasları kapsayan uluslararası alanda B2B fuarı olma ve sektörün iş hacmini arttırmaya yönelik organize edilen Kastamonu Ahşap Fuarı için önümüzdeki günlerde alınan karar gereğince daha somut ve ciddi adımlar atılacak. Bu çalışmalar kapsamında fuarda ikili görüşmelerin sağlanması için ulusal ve uluslararası ahşap firmaları, yerel ahşap üreticileri, şehir dışındaki ahşap firmaları, sektör tedarikçileri, yardımcı malzeme satıcıları, restorasyon, inşaat ve müteahhitlik firmaları, mimarlık büroları, iç dekorasyon, fason üretim yaptırmak isteyen mobilya markaları ile hediyelik eşya satıcıları fuara davet edilecek. Ayrıca fuarın ziyaretçi sayısı ile standlı katılımcı firma sayısının artırılması ve sektörel ziyaretçilerin katılımının sağlanmasına yönelik de özel çalışmalar yapılacak.