Avrupa Spor Haftası açılış töreni yapıldı

"Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri"nin açılış töreni Kastamonu Valisi Avni Çakır'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

  • 1121
Avrupa Spor Haftası açılış töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) koordinesinde 81 İlde gerçekleştirilecek olan “Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri”nin açılış töreni Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikler çerçevesinde sporcu ve antrenörlerin katılımı ile Olukbaşı mevkinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, Herkes İçin Spor Federasyonumuzun koordinesiyle her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında yaş ve cinsiyet gözetilmeksizin 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen herkes için spor ve sağlıklı yaşam parolasıyla kutladığımız Avrupa Spor Haftası etkinliklerine hoş geldiniz.

Sporun ilimizde, ilçelerimizdeki spor tesislerimizde, okullarımızda, mahallelerimizde, semt sahalarımızda, resmi kurumlarımızda ve evlerimizde 7'den 70 e her yaş gurubunda sporun yaygınlaştırılması, gerek okul sporlarında, gerek amatör spor kulüpleri, gerek düzenlenen turnuvalarla ilerleyişimiz devam ederken pandemi sürecinde evde kalmak zorunda olduğumuz dönemlerde dahi online eğitimlerimiz ile sportif faaliyetlerimiz devam etmiştir.

Sağlıklı yaşam için düzenli sporun gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Pandemi ile mücadele için de spor, bağımlılıkla mücadele içinde spor, internet bağımlısı insanları normalleştirmek için de spor,
dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için spor. Spor tüm dünyanın ortak dili ve değeri.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde belediyelerimiz, okullarımız, üniversitelerimiz, federasyonlarımız, kulüplerimizin faaliyetleri ve tesis yatırımları ile Kastamonu bir spor şehri olma yolunda ilerlemektedir.

Avrupa Spor Haftası sürecinde pandemiye karşı gerekli tedbirler alınarak ilimizde çeşitli sportif etkinlikler düzenlenmektedir.

Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm Kastamonuluların sosyal yaşamlarının gelişmesi, sağlıklı birer birey olması, herkesin spor yapabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerimizin, federasyonlarımızın desteği ve çalışma arkadaşlarımızın gayreti ile herkesin spor yaptığı bir il olma yolunda azimle ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Asrak’ın konuşmasının ardından taekwondo, kickboks, cimnastik, eskrim, paten ve karate gösterileri yapıldı.

Spor gösterileri protokol tarafından alkış alırken, tören sonrası Vali Çakır, sporcularla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Törene; Kastamonu Valisi Avni Çakır, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yüksel Kutlu ve Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Cemil Akar Pattabanoğlu ile sporcular ve antrenörler katıldı.

23-30 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmak, yine proje kapsamında Türkiye’de ve ilimizde yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülkemizin nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması amaçlanıyor.

AVRUPA SPOR HAFTASI PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

23 Eylül Çarşamba

10.00 – Olukbaşı – Cumhuriyet Meydanı Yürüyüş

10.30 – Tören – Cumhuriyet Meydanı

              Saygı Duruşu – İstiklal Marşı

              Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

              Spor Gösterileri (Taekwondo – Karate – Kickboks – Cimnastik – Paten – Eskrim)

25 Eylül Cuma

10.00 – Masa Tenisi Müsabakaları – Hasan Doğan Spor Kompleksi

26 Eylül Cumartesi

10.00 – Satranç Müsabakaları – Hasan Doğan Spor Kompleksi

27 Eylül Pazar

08.00 – Sabah Sporu – Gazi Stadı