Avrupalı Uzmanlardan Taşköprü Çıkartması

'Sürdürülebilir Orman Yönetimi için Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi' projesinde ortak olan yabancı konuklar, Taşköprü ilçesini ziyaret etti.

  • 354
Avrupalı Uzmanlardan Taşköprü Çıkartması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AB Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi kapsamında 2013 yılında kabul edilen ve Taşköprü Tarım Hayvancılık Derneği’nin ortak olduğu, Taşköprü Belediyesi’nin paydaş olduğu “Sürdürülebilir Orman Yönetimi için Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında yabancı ortaklar, Taşköprü’yü ziyaret etti.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinatör olduğu projede Kastamonu’da gerçekleşen final toplantısının ardından yabancı ortaklar Taşköprü’ye gelerek ilk olarak Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ı ziyaret ettikten sonra, Pompeiopolis Antik Kenti ve ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Projenin önemine değinen Belediye Başkanı Arslan, Kırsal Turizm Projelerinin ardından geniş bir orman alanına sahip Taşköprü’de ormancılık faaliyetleriyle ilgili akademik bir alt yapı çalışması açısından önem arz ettiğini ve ağaç sanayinde bu konunun Avrupa’daki uygulamalarında görülerek ele alındığını kaydetti.

Arslan, daha sonra misafirlere Taşköprü sarımsağı takdim etti.

Projede Slovenya, İspanya, Polonya ve Bulgaristan’dan yabancı ortakların katılımıyla gerçekleşti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)