Aydınlık "Afiliyasyon sayesinde veremediğimiz hizmetleri vereceğiz'

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık, Afiliyasyon sayesinde vatandaşlarımıza veremediğimiz hizmetleri vereceğiz dedi.

  • 1220
Aydınlık &quotAfiliyasyon sayesinde veremediğimiz hizmetleri vereceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun zamandan beri gündemde yer alan Kastamonu Tıp Fakültesi’nin Sağlık Bakanlığı ile afiliye edilmesi noktasında ilk somut atıldı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık, afiliye sayesinde Kastamonululara yıllardır sunulamayan birçok hizmetin verileceğini kaydetti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık daire başkanları ile birlikte yakın zamanda Sağlık Bakanlığı ile Kastamonu Üniversitesi arasında yapılması düşünülen afiliye protokolü öncesinde Kastamonu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Kastamonu Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ile birlikte devlet hastanesinde incelemelerde bulunan ve ardından da Vali Yaşar Karadeniz’i ziyaret eden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile bir araya geldi.

“EĞİTİM KISMINI ÜNİVERSİTE, SAĞLIK KISMINI İSE BERABER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Sağlık Bakanlığı ile Kastamonu Üniversitesi arasında yapılacak olan protokol öncesinde ortak kullanacakları hastanede incelemelerde bulunarak görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık: “Yapacak olduğumuz protokol hem tıp fakültesinin uygulama araştırma merkezi, eğitim araştırma hastanesi olmuş olacak, bizim yeni faaliyete geçirdiğimiz hastanemiz daha güçlü bir şekilde Kastamonu’ya birçok branştaki kliniği artık eğitim ve araştırma kliniği haline gelmiş, asistanı, uzmanı ve hocasıyla çok daha kaliteli bir hizmet verir hale gelecek. Hazırlamış olduğumuz taslak protokolü rektör hocamız ile paylaşıyoruz. Yayın aşamasında olan yönetmeliğimiz çıktığı an protokolü imzalamaya buraya geleceğiz. Bunun çok yanın bir zamanda gerçekleşeceğini biliyoruz. İmkânları birleştirdik. Eğitim kısmını üniversite, sağlık kısmını ise beraber gerçekleştireceğiz. Hem bizim kendi uzmanlarımız hem de üniversitemizin uzmanları, hocalarımızla beraber sunacağız. Hastanemiz eğitim ve araştırma hastanesinden üniversite hastanesi haline gelecek.  Bu sayede daha önce vatandaşlarımıza veremediğimiz hizmetleri hocalarımız sayesinde vermiş olacağız” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZE BAĞLI 58 TANE AFİLİYE EDİLMİŞ HASTANEMİZ VAR”
Türkiye’de şu anda 19 tane afiliye sistemi ile hizmet veren hastane olduğunu söyleyen Aydınlık: “Bunlardan 9 tanesi bilfiil çalışıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Sağlık Bilimleri Üniversitemiz bulunuyor. Üniversitemize bağlı 58 tane afiliye edilmiş hastanemiz var. Bu ve buna benzer yapılan protokoller ile devletimiz, kamu kurumlarımız verimli işler yapmaya başladı. Aynı ilde eğer iki tane hastane olmuş olsaydı bu büyüklükteki iki hastane yeterli doktor kapasitesine ulaşamayacaktı. Birçok alanda branş nöbetleri tutulamayan, binası olsa bile hizmette sıkıntı çekilebilen yerler olabilecekti. Bu protokolle bunun da önüne geçmiş, güçlerimizi birleştirmiş olduk. Afiliasyon çalışmasından sonra üniversitemizin eğitim kadrosu daha da güçlenecektir.”

“FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ 2018 YILI YATIRIM PROGRAMINDA” 
Kastamonu yeni açılan hastane ile birlikte artık il dışına sevk ihtiyacı kalmayan, yoğun bakımları ile yeni kurulan anjiyo ünitesi ile Şubat ayından beri yapılmaya başlanan kalp ameliyatları ile çok önemli bir merkez durumuna geldiğini kaydeden Başkan Aydınlık: “Kastamonu ilimiz son zamanlarda aldığı atamalarla uzman hekim atamalarında 90’ı aştı. Önümüzdeki günlerde açacağımız yeni atamalarla beraber birçok konuda eksiği kalmayan, birçok konuda il dışına sevki gerekmeyen bir il haline geliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni de yenileyeceğiz. 2018 yılı yatırım programına aldık. Sadece yer konusunda bazı küçük sorunlar var. Biz devlet hastanesinin yakınında olmasını istiyoruz. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğümüz konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kastamonu’ya özgün bir proje yapılacak. Sağlık Bakanlığı olarak tip proje yapmıyoruz. Kastamonu’nun ihtiyaçlarına, Kastamonu’nun havasına uygun hastanenin yapacağız. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak Kastamonu bölgesine hizmet veriyor. Bugün her iki hastanemizde hem yatan hastalarımızla hem de hasta yakınlarımızla kurduğumuz diyaloglarda duyduğumuz memnuniyeti sayın bakanımıza ileteceğiz. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi ile Kastamonu Devlet Hastanesi kalp hastalıkları konusunda büyük bir işbirliği var. Bu konuda en deneyimli ekipler geliyor. Burada bu kabiliyeti kazandırmak için gerçekleşen operasyonlara eşlik ediyorlar.  Ayrıca burada nüfus yapısını hem de ihtiyaçları dikkate alarak burada bir ivme merkezi açmamız gerekiyor. Onunla ilgili de planlama yapacağız” diye konuştu.

“AFİLİYASYON SİTEMİNİN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ”
Afiliyasyon sitemine geçileceğini, bunun hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise: “Bu gün hepimiz imzayı atmayı bekliyorduk ama bu hususta hazırlanan yönetmelik çıktıktan sonra imzayı atalım diye bir görüş var. Dolayısıyla hazırlıklar bittikten sonra ve yönetmelik hazırlıkları bittikten sonra imzalar atılacak. Hastanelerimiz bizim tıp fakültesi ile beraber çalışacak. Hayırlı uğurlu olur inşallah. Böylece beraber çalışmanın da ilk adımı atılmış oldu. Mekanlar hususunda ön çalışma yaptık” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT