Babaş, Öğretmenler Gününü Kutladı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulları ziyaret etti.

  • 644
Babaş, Öğretmenler Gününü Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞKAN BABAŞ, ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulları ziyaret etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İsfendiyarbey İlköğretim Okulunu ziyaret eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okulda öğretmenlerle bir süre sohbet eden Tahsin Babaş, öğretmenlerin istek ve taleplerini dinledi.

Okulların ve öğretmenlerin sorunlarını gidermek için daha çok çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Babaş, “Öncelikle tüm öğretmenlerimizin öretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerimiz sadece yılda bir gün hatırlanmamalıdır. Onlar geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yön veren birer rehberdir. Onlar evlatlarımıza güzel bir gelecek hazırlamak için canla başla çalışan emektarlarımızdır. Ben ilkokul öğretmenimi hiç unutamam, devamlı onu örnek alırdım. Ben öğretmenlerimize olan ilginin daha çok artması gerektiği düşüncesindeyim. Özlük haklarından tutun çalışma şartlarına kadar bütün imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Göreve geldiğimden beri okullarımızda daha iyi şartlarda eğitim verilebilmesi için elimden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda okullarımıza daha fazla bütçe ayırarak okullarımıza daha çok hizmet sunacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Dünyanın her yerinde öğretmenlerin insan topluluğunun en fedakar unsurları olarak görüldüğünü açıklayan Tahsin Babaş, öğretmenlerin yarınların teminatı olan çocukları yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Öğretmenlerin, Türkiye’nin geleceğini inşa ettiğine dikkat çeken Babaş, “Öğretmenlerimiz gösterdikleri emek, sabır ve hoşgörü, maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar önemlidir. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için gayret gösteren tüm öğretmenlerimize sonsuz şükran borçluyuz. Bu nedenle öğretmenlerimizin tüm sorunlarıyla ilgilenmek, onlara daha iyi çalışma koşulları sağlamak, millet ve devlet olarak en önemli görevimizdir. En değerli varlıklarımız olan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi olarak ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında birçok okulun, başta çevre düzenlemeleri olmak üzere pek çok eksikliklerini giderdiklerini ifade eden Tahsin Babaş, “İçerisinde bulunduğumuz 2014 yılında da yine okullarımızla birlikte koordineli şekilde bu hizmetleri artırarak devam ettirdik. Sadece bu yıl içerisinde okullarımızın alt yapı ve çevre düzenlemeleri için yaklaşık 4 milyon liralık yatırım ve hizmet gerçekleştirdik. Hedefimiz okullara ayrılan ödeneklerin her yıl artırarak, tüm okulların eksikliklerini gidermektir. Çocukların daha iyi ortamlarda eğitim almaları daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkaracağını düşünüyoruz. Okullarımızın çevresinin düzenlenmesi, onarımlarının yapılması, altyapı hizmetleri, yazı tahtaları, teknolojik aletler gibi temel ihtiyaçları belediyelerce karşılanabilmektedir. Biz de, Belediye Kanunu doğrultusunda gereken her türlü çalışmayı okullarımız için yapıyoruz. Bizler, bu konuda yerel yönetimler olarak imkanlarımız ölçüsünde üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz. Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını belirli bir program dahilinde gidermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından Başkan Babaş, öğretmenlere ajanda ile flash bellek hediye etti.