Babaş 'öğretmenlerimize yönelik şiddet olayları asla kabul edilemez'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 576
Babaş 'öğretmenlerimize yönelik şiddet olayları asla kabul edilemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babaş yazılı mesajında; “Geleceğimizi inşa etmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak hedefi doğrultusunda vatanımızın her köşesinde milli şuur ile fedakârca eğitim faaliyetlerini sürdüren öğretmenlerimiz kutsal bir görevi yürütmektedir.

Değerli öğretmenlerimize kendimiz ve çocuklarımız için şükran borcumuzun olduğunun da bilincindeyiz.

Öğretmenlerimiz, yavrularımıza uzanan şefkatli birer eldir. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza kol kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık kaynağıdır. Ülkemizin fikir ve bilgi komutanları olan öğretmenlerimizin varlığı milli kültürümüzün asırlar sonrasına uzanacağının teminatıdır.

Vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesiller, aynı değer ve yargıları benimseyebilmiş öğretmenlerimizin varlıklarıyla ülkemizin hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır. Bu kutsal yolda bizlerin kıymetli öğretmenlerimize güveni ve desteği tamdır.

İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak, toplumun; temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktör olan ve geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimize her daim hak ettikleri değeri göstermeliyiz.

Bu doğrultuda okullara, öğretmenlerimize yönelik saldırılar veya şiddet olayları asla kabul edilemez. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkacaktır. Kastamonu Belediyesi olarak tüm öğretmenlerimizin, dün olduğu gibi bugün de yarın da yanında olacağız.

Varlıklarından aldığımız güçle geleceğe umutla baktığımız kıymetli öğretmenlerimize; “Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum” diyebilen bir geleneğin ferdi olarak şükranlarımı sunuyorum.

Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mukaddes görevlerini icra etmek uğruna şehit düşen kahraman öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm ilim, irfan bekçilerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.”