Babaş "Sis Engeline Çözüm İçin Uğraşıyoruz"

Kastamonu Belediye Başkanı Başkan Tahsin Babaş Sis engeline çözüm için uğraştıklarını dile getirdi.

  • 500
Babaş &quotSis Engeline Çözüm İçin Uğraşıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hava Yolları uçağının sis engeline takılıp Çarşamba Havaalanı’na inmesi ve 4 saatlik rötar sonrasında yolcuların Kastamonu’ya erişebilmesi ile yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını kaydeden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşların mağdur olmaması için uçak saatlerinde yeni bir düzenleme yapılması için temas halinde olduklarını kaydetti.

Bulunduğu konum itibariyle sisin eksik olmadığı Kastamonu Uzun Yazı Havaalanı’na sabah erken saatlerde uçakların inememesi, Ankara ve Samsun’da bulunan havaalanlarına yönelmesi sonrasında yolcuların mağdur olmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Özellikle kış mevsiminin yaklaşmasıyla hava şartlarının daha da değişecek olması sonrasında oluşabilecek olası rötarların önüne geçebilmek amacıyla sefer saatlerinin yeninden düzenlenmesi amacıyla Türk Hava Yolları yönetimiyle görüşmeler başlatıldı.

Sis engeline takılan yolcu uçaklarının Kastamonu havaalanı yerine Samsun ve Ankara’da bulunan havaalanlarına yönelmesiyle vatandaşların yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, uçakların sefer saatlerinde mutlaka değişikliğe gidilmesi gerektiğini vurguladı.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Kendisinin de birkaç kez sis engeline takılarak farklı havaalanına inmek zorunda kaldığını vurgulayan Başkan Babaş: “Vatandaşlarımızın sis engeline takılmasıyla farklı havaalanlarında beklemek zorunda kalmaları büyük mağduriyete yol açıyor. Bu mağduriyetin farkındayız. Kış mevsiminin de yaklaşmasıyla bu mağduriyetin daha da artacağının bilincindeyiz. Bu noktada bir çalışma yapacağız. Türk Hava Yolları üst yönetimine talebimizi ileterek sefer saatlerinde değişikliğe gidilmesini isteyeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek bizim görevimiz. Yapılması gereken ne varsa yapacağız. İnşallah Türk Hava Yolları üst yönetimiyle yapacağımız görüşmelerden sonuç alır ve vatandaşlarımızın yaşadığı ve bundan sonra yaşayacağı mağduriyetlerin de önüne geçmiş oluruz” açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)