Babaş'tan esnafa ikinci İstanbul müjdesi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 10. Kastamonu Günlerine katılma kararı aldı.

  • 1352
Babaş'tan esnafa ikinci İstanbul müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin ve KASDER Başkanı Orhan Gümüş ile yönetim kurulu Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette gündem 17-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda yapılacak olan 10. Kastamonu Günleri oldu. Açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gerçekleştireceği KASDER Başkanı Orhan Gümüş tarafından duyurulan etkinlikle ilgili konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’dan fuara katılacak esnaftan ve ilçe belediyelerinden stant ücretinin alınmayacağını açıkladı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, KATSO, KESOB, KASİAD ve KASDER’in ortak düzenleyeceği organizasyonda esnaf, aynı şekilde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Başkentte Kastamonu Günleri ve Bakırköy Botanik Parkta gerçekleştirilen İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde olduğu gibi nakliye ve stant ücreti ödemeyecek.

Başkentte Kastamonu Günleri ve Mayıs ayında yapılan İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde esnaftan herhangi nakliye ve stant ücreti alınmadığının altını çizen Başkan Babaş, “Benim bu noktada kırmızıçizgilerim var. Kesinlikle Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin dışında ürün satılmayacak. Şehrimizi Kastamonulu esnafımız tanıtacak. Ayrıca esnafımıza da bir katkı sağlanacak. Biz esnafımızın stant ücretlerini karşılayacağız” dedi.

KATSO Başkanı Selçuk Arslan ise, Başkentte Kastamonu Günleri ve İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde yıllarca yapılamayanın Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın büyük destekleriyle gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bu sisten bu şekilde düzenlenmeli. Esnafımız her hangi bir stant ücreti ve nakliye ücreti ödemeyecek. Kastamonu’muzu en iyi şekilde tanıtmak bizlerin hedefi” diye konuştu.

KESOB Başkanı Dursun Ergin ise, esnafların durumlarının herkes tarafından iyi bilinmesini ve Ankara ile başlayan İstanbul ile devam eden uygulamanın doğruluğuna değinerek, “Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Yapılan başvurular sonucunda stantlar belirlenecek” şeklinde konuştu.

KAYITLARI KATSO VE KESOB ALACAK
Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda stant açmak ve Kastamonu’nun yöresel ürünlerini tanıtmak isteyen esnaflar KATSO ve KESOB’a başvurularını gerçekleştirecek. 10. Kastamonu Günleri’ne Kastamonu’da üretim yapan esnaflar kayıt yaptırabilecek. 10. İstanbul Kastamonu Günleri’ne katılmak isteyen esnaflar, KATSO ve KESOB’a müracaatlarını gerçekleştirebilecekler.