Başarılı gazeteciler ödüllerini aldı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Gazetecilik Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

  • 984
Başarılı gazeteciler ödüllerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 10 Ocak Gazeteciler Günü ve Gazetecilik Başarı ödülleri töreni, Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı.

Kastamonu basın tarihi tanıtım filminin gösterimiyle başlayan programda konuşan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu’nun her geçen gün tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle mesafe almak için büyük gayret içerisinde olduğunu söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programda bulunmaktan büyük bir keyif aldığını ifade eden Vali Günaydın, Kastamonu’da yürütülen çalışmaları sadece idarecilerle, siyasetçilerle veya sivil toplum örgütleriyle yapmanın, işin bir ayağını eksik bırakmak olduğunu kaydetti.

Bunun en önemli tamamlayıcılarından birisinin basın mensupları olduğunu vurgulayan Vali Günaydın; “Yaklaşık 7 aydır buradayım, bir çok konuda, bir çok gazeteci arkadaşımızın desteğini ve katkısını gördüm. Ben buradan huzurlarınızda kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten üşenmeyip, istediğimiz konularda bize raporlar hazırladılar, bize öneriler de bulundular. Ben kendi adıma bu önerilerden, raporlardan çok faydalandığımı huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Zaten, eğer bir şeyler üretmek, ortaya koymak istiyorsanız bir takım oyununa ihtiyaç vardır. Geldiğim ilk günden beri ifade ediyorum, ben yok, biz varız. Bu anlayışla hareket ettiğimiz zaman gerçekten çok önemli bir potansiyeli barındıran ilimiz de çok büyük mesafeler alacağımıza inanıyorum. Zaman zaman arkadaşlarla paylaşıyoruz, istatistik çok önemli arkadaşlar. Rakamlara baktığınız zaman yaptığınız işlerin doğru olup olmadığını çok net görüyorsunuz. Beraber yaptığımız çalışmalarda çok önemli mesafeler aldığımızı ifade etmiştim, bunu öylesine söylemiyorum, rakamlarla, istatistiki verilerle söylüyorum. Göreve başladığım ilk günden beri, gazeteci arkadaşlarımın çok önemli katkılarını gördüm. Bundan sonra da bu katkılarını bekliyoruz. Çünkü bulunduğumuz konum hiçbirimizi tatmin etmemeli. Gelişen dünya da ve hızla büyüyen ülkemizde bizim de bu hıza, bu gelişime ayak uydurabilmek için mutlaka hep beraber biraz daha fazla çalışıp gayret göstermemiz lazım. Ben bu birlikteliğin sağlanacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum” dedi.

“ORMAN SATIŞ İLANLARI KONUSUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından geçtiğimiz günlerde kendisine sunulan dosyayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştırdığını, özellikle orman satış ilanları ile ilgili Kastamonu basınının sorununu yakından takip ettiğini belirterek, konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Gülşen, şunları söyledi: “Kastamonu, köklü bir gazetecilik geçmişine sahip bir İl, 150 yıllık bir gazetecilik kültürümüz var. Türkiye hızla büyüyor, gelişiyor. Kastamonu'da aynı istikamette hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu büyümenin sağlıklı olabilmesi için, basının yol gösterici ve uyarıcı rolü çok önemli. Biz bunu çok önemsiyoruz. Kastamonu basınında da bu konuda gayet güzel gelişmiş bir kültür var. Ben 10 yılı aşkın siyasi hayatımda, basının her noktada ki uyarılarından çok istifade ettiğimi söylemek istiyorum. Eminim benden önceki, bu görevlerde bulunan herkes de bu istifade de bulunmuştur. Değerli cemiyet başkanımızın, konuşmasında altını çizdiği bir kaç husus var. Bunlar da çok önemli. Birincisi, liyakatli insanların bu işi yapması. Biz tabiri caiz se kamyon şoförlüğünü bile bir belgeye bağladık. Ben bu hassasiyete katılıyorum, bu konunun da takipçisi olacağıma inanıyorum. Değerli başkanımız yine yerel basının ilan ve reklam gelirleri ile ilgili sorunun da altını çizdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde bu konu da çok önemli adımlar atmıştı. Geçtiğimiz günler de bizim Cemiyetimizi ziyaretimiz de Erkan başkanımız bize bir dosya verdi. Bu dosya yerel basının sorunlarını içeren ve çözüm önerilerini getiren bir dosya idi. Biz bu dosyayı Sayın Başbakanımıza arz ettik. Konunun takipçisiyiz, tabi ki hemen de sonuçlanmadı. Yoğun bir siyasi gündem var sizler de farkındasınız. Bize henüz bir dönüş olmadı ama bu konuyu takip ediyoruz. Yerel basınımızın bize verdiği her türlü katkı için kendilerine teşekkür ediyorum”

“GAZETECİLERİMİZE VERDİĞİMİZ KONUT SÖZÜNÜ UNUTMADIK”

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, geçtiğimiz yıl 10 Ocak’ta gazetecilere verdiği konut sözünü unutmadığını ifade ederek, kentsel dönüşüm rezerv alanı içerisinde bir Basın Sitesi’nin oluşturulabileceğini kaydetti.

Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Bu yıl gerçekten de kar yağışı ilimiz de ve bölgemiz de ciddi manada yağdı ve halen de devam ediyor. Ekiplerimiz çalışıyor ve ben de ekiplerimizin başındayım. Ne kadar da hani bir şey olmadı gibi söyleyenler varsa da biz işimizi biliyoruz ve görevimize de devam ediyoruz. Sıkıntısız bir şekilde de bu doğal olayı kazasız belasız atlatmayı ümit ediyorum. Bir şehrin büyümesinde, gelişmesinde, sorunların da ve çözüm yolların da gazetecilerin büyük rolü olduğuna inanıyorum. Gazetecilik mesleği gerçekten zor bir meslektir. Tarafsız yapıldığın da ciddi manada şehre ve bulunduğu ortama bir güç katıyor. Gazetecilik çok büyük bir güçtür. Bazen bizim de boş bulunduğumuz zamanlar oluyor, bir bakıyoruz gazeteye olay var. Bunun üzerine anın da gidip çözümlüyoruz. Bunu saklamamak gerekiyor. Bu nedenle gazeteciliğe büyük önem veriyoruz. Ben gazetecilerimize çok teşekkür ediyorum, gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Onlar her zaman her yerde var. Gazetecilerimizin hep var olmalarını da gönülden istiyoruz. Bakın gazetecilerimizin söylediği hiçbir şey boş değil. Ben hep ders çıkardım ve çıkarmaya da devam edeceğim. Böyle yaptığımda da kendimce mutlu oluyorum ve dönüşleri de daha iyi oluyor. Tabi çalışan gazetecilerimizin bir sürü sorunları olduğunu da biliyorum. Geçen yıl bir söz vermiştim, unutmadım. Gazetecilerimizi konut sahibi yapma sözüydü. Bu konuda da inşallah bir çalışma yapıyoruz. Bunu ilerleyen günlerde sizinle paylaşmak istiyorum. Kentsel Dönüşüm adı altında bir çalışma, rezerv alanını şu anda tespit ettik. Yaklaşık 800 dönüm bir arazi. Bu arazi de bu tip konutların yapılma ihtimali çok yüksek. Yerini de söyleyebilirim sizlere, Sarıömer, İnebolu yolu, Kuzeykent ve Üniversite arasındaki bölüm. Burayı rezerv alanı olarak ilan etmek üzereyiz. Bütün görüşmeler bitti, inşallah önümüzdeki günlerde hızlı adım atmış oluruz. Gazetecilerimizin ne kadar konulara duyarlı olduklarını bir örnekle ifade etmek isterim. Kastamonuspor konusu. İnanın birçok gazeteci arkadaşımız bizden bir iki adım önde gidiyor. Kastamonu'nun isteklerini, ne kadar spor sever olduğunu biliyorlar. Ben bunun için de basınımıza çok teşekkür ediyorum”

“YEREL BASIN, DESTEKLENMELİDİR”

Yerel basının karşılaştığı zorluklar hakkında bilgiler veren Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Basın özgürlüğü ve basın özgürlüğünü de kapsayan ifade özgürlüğü, çağımızda demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı, basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Bu hak günümüzde sosyal medyayı da kapsayacak bir biçimde genişlemiştir. Ancak, basınımızın bugünkü yapısını da içtenlikle ortaya koymak zorundayız. Gazete, televizyon, dergi, radyo, haber ajansı, internet-elektronik yayıncılığını kapsayan bu geniş sektörümüzde, basın meslek ve etik ilkelerine uymayan kişiler Türkiye'nin her yerinde zaman zaman boy göstermektedir. İsteyen herkes, eğitimine, bilgi birikimine bakılmaksızın habercilik yapabilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde basın sektöründe yaşanan sorunların en büyük nedeni de bu kuralsızlıktır. Sadece okuma yazma bilmeniz, gazetecilik yapmanız için yeterlidir. Gerçek gazetecilik eğitim ve bilgi gerektirmesine karşın, gazetecilik, isteyen herkesin kuralsızca yapabileceği bir iş durumundadır. Oysa Türkiye’de, pek çok ülkede olduğu gibi, mesleklerle ilgili yasal düzenlemeler vardır. Herkes avukatlık ya da doktorluk yapamaz. Eczacılık, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, muhasebecilik eğitim gerektiren mesleklerdir. Bu eğitimi veren fakültelerin diplomasına sahip olmak ve çeşitli yükümlülükleri yerine getirmek gerekir. Basınımızın bugünkü içler acısı bu durumu, Türkiye’nin dört bir yanındaki gerçek gazetecileri rahatsız etti, halen de ediyor”

GAZETECİLER GÜNÜ ANISINA PASTA KESİLDİ

Konuşmaların ardından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına pasta kesimi yapıldı. Daha sonra Başarılı Gazeteciler Yarışması ödüllerini almaya hak kazanan Cengiz Muhziroğlu, Vedat İkizoğlu, Cebrail Keleş, Mine Özgür, Turgut Yılmaz, Kadir Yıldırım, Sabahattin Büyükoral, Sibel Bilir, İrem Yasemin Savaş, Nevra Demirci, Dilek İğdirli, Oğuzhan Yavuz ve Fatma Bölükbaş’a ödülleri verildi.

Ayrıca Hüsnü Açıksöz Büyük ödülünü almaya hak kazanan Gazeteci Ahmet Tamel ile Basın Hizmet ödülleri, Erdoğan Er, Cemil Özel ve Nahit Odalıoğlu’na verildi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi.