Başkan Akgül "Abana'nın kurtuluşu turizmde"

Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Abana'nın kurtuluşunun turizmde olduğunu açıkladı. Abana'nın nüfusunun tabelada 3 bin 386 olduğunu ancak bu nüfus oranının yaz aylarında 10 katına çıktığını ifade eden Başkan Akgül, gurbetteki Abanalılara da ikamet çağrısında bulundu.

  • 577
Başkan Akgül &quotAbana'nın kurtuluşu turizmde"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BAŞKAN AKGÜL’DEN ‘İKAMETİNİ ABANA’YA ALDIR’ ÇAĞRISI
Başkan Akgül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Abana’da yapmayı planladığını projelerden söz etti. Akgül, “Temmuz ayından itibaren el ilanları dağıtmaya başladık. Tüm Abanalılara seslenerek, ‘Abana’ya sahip çıkalım diyoruz.’ Hemşerilerimize, ikametlerini Abana’ya aldırarak, güzel bir geleceğin temelini hep birlikte atacağımızı duyuruyoruz. Vakit, destek olma vakti. Devletimizin il ve ilçelere kaynak aktarımı, belli bir nüfus oranına göre gerçekleşiyor. Aynı şekilde resmi kurum ve kuruluşlardaki hizmet seviyesi de nüfusla orantılı bir şekilde değişiyor” diye konuştu.

“3 BİN 386 OLAN NÜFUS YAZIN 10 KATINA ÇIKIYOR”
“Merkez nüfusumuz 3 bin 386 olan ilçemizde ilkbaharla birlikte ikamet artışı başlıyor. Yaz sezonunda bu sayı 10 katına kadar çıkıyor” diyen Akgül, “Kısıtlı imkanlarla her şeyin en güzelini yapma gayretiyle, büyük bir özveriyle çalışan belediyemiz, nüfus yoğunluğunun en üst seviyeye ulaştığı dönemde dahi resmi nüfus doğrultusunda devlet katkısı alıyor. Yılın büyük bir çoğunluğunu Abana’da geçiren, ancak ikametleri kısa bir zaman diliminde yaşadıkları kentlerde bulunan vatandaşlarımızın ikametlerini Abana’ya aldırmalarını rica ediyoruz. Abana’nın nüfusunun artmasıyla devlet desteği artacak ve hizmet standartlarımız da yükselecektir. Yalnızca belediye hizmetleri değil, sağlık hizmetleri, kamu hizmetlerinin de etkinliği artacak ve kapanan ya da küçülmeye giden kurumlar aktif hale gelerek kapılarını açacaklardır” ifadelerine yer verdi.

“ABANA RENKLENMEYE BAŞLADI”
Turizm anlamında da Abana’nın birçok zenginliğe sahip olduğunun altını çizen Akgül, “Yapacak çok işimiz var. Konaklamada sıkıntımız var. Ancak tüm sıkıntıları aşacağız, teslim olmayacağız. Yatırımcı arkadaşlar Abana’ya bayılıyor. 2-3 ay sezonu olan Abana’daki tatil sezonunu, 7 ya da 8 aya çıkartmayı düşünüyoruz. Abana’dakiler 2-3 ayın hasretini çekiyor. Böyle olmamalı. Ama pastayı büyüteceğiz. Abana renklenmeye başladı. Çünkü Abana’nın kurtuluşu turizm. İnsanlar sadece denize girmek için Karadeniz’e gelmez. Biz Abana’da deniz turizminin dışında farklı şeyler yapmalıyız. Abana’da trekking yapılabilir ya da piknik olabilir. Ne yapıp, ne edip spor turizmini de Abana’ya getirmeliyiz.

“YAVAŞ ŞEHİR AKIMINI, ABANA’YA GETİRMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIM”
Yürüyüşler, motor sporları yapılabilir. Yavaş şehir akımını, Abana’ya getirmek için uğraşacağım. Abana hem dinlenilecek hem de güzel yemekler yenebilecek keyifli bir yer haline gelebilir” şeklinde konuştu.

KGC Başkanı Mustafa Balcı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Abana Belediye Başkanı seçilen Yunus Akgül’e ziyaretin anısına, 100 yıl önceki Açıksöz Gazetesi’nin ilk sayısı ve Hüsnü Açıksöz tarafından kaleme alınan Kastamonu Türk Ocakları tarafından bastırılan “İstiklal Harbinde Kastamonu” kitaplarını hediye etti.