Başkan Babaş, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı kutladı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 91'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 850
Başkan Babaş, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Babaş, mesajında şunları kaydetti: “Türk devrimlerinin ilki ve en önemlilerinden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ilimizde gerçekleştirilmiş olması medeniyetler beşiği Kastamonu’muza ayrı bir değer katmaktadır. Milli mücadelenin en önemli parçası olan lojistik desteğin üstü Kastamonu’muz da hayata geçirilen Şapka ve Kıyafet İnkılabı, birlik ve berberliğimizin sembolüdür. 15 Temmuz’daki hain kalkışmayla birlikte saldırıya geçen kalleşler birlik ve beraberliğimizi hedef aldılar."

"İkinci İstiklal ve istikbal savaşı verdiğimiz bu süreçte milletimizin iradesinin galip çıkması sonucunda ise terör örgütlerinin ülkemizdeki saldırıları haçlı zihniyetinin büyük birliktelikten ne kadar korktuğunu göstermektedir. Alçak terör örgütlerinin sivilleri, çocukları ve kadınlarımızı hedef alan kalleş saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırılar sırtlanların son çırpınışlarıdır. Saldırıları gerçekleştiren kalleşleri ve arkasındaki şer odaklarını lanetliyorum. Hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum."

"Önümüzdeki süreçte muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde emin adımlarla yürüyeceğimizden en ufak bir şüphem yoktur. Haçlı zihniyeti ve onun maşaları olan hainler bizleri asla korkutamayacak ve davamızdan döndüremeyecektir. Bu bağlamda tarihi ve kültürüyle zengin bir kültür mirasına sahip olan; kahramanlıkları ile ’Şehitler Diyarı’ övgüsüne kavuşan, maneviyatı ile Evliyalar Beldesi olarak anılan, doğal güzellikleri ile cennetten bir köşe olan Kastamonu’muz da kutlayacağımız Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 91. yıl etkinlikleri birlik ve beraberliğimizin daim olduğunu simgeleyeceğinden önemi bir hayli büyüktür. Bu önemli günde tüm halkımızı gerçekleştirilecek programlara bekliyorum. Bugünün vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimize bir kere daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”