Başkan Babaş,"Anadolunun ilk lisesi olma özelliği taşıyor"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 133. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

  • 692
Başkan Babaş,&quotAnadolunun ilk lisesi olma özelliği taşıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babaş yazılı mesajında; "Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliğini de taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi, geçmişten günümüze yetiştirdiği ve mezun ettiği isimlerle ülkemizin ve memleketimizin yönetimine önemli katkılar sağlamıştır.

Çanakkale Savaşı’nın başladığı yıllarda karatahtaya “Hocam ne olur bizi yok yazmayın; Biz Vatan İçin Çanakkale’ye gidiyoruz… Hakkınızı helal edin” yazarak çocuk yaşta toprağı vatan yapmaya koşan kahramanların okulu olan Abdurrahmanpaşa Lisemiz, geçmişten bugüne Kastamonumuzun gurur ve iftihar kaynağıdır. Abdurrahmanpaşa Lisemiz, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün ve Kastamonumuzun kahramanlık destanın sembolüdür.

Dönemin Kastamonu Valisi Abdurrahman Nurettin Paşa tarafından 1885 yılında Kastamonu İdadi Mektebi adıyla hizmete açılan, Abdurrahmanpaşa Lisemizin bugün 133’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor olmanın, gururu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Okulumuzun ve mezunlarının her türlü taleplerini mutlaka dikkate alıyor ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin iftihar kaynağı olan lisemizin her talebinin en kısa zamanda yerine getirileceğine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde irfan meşalemiz, Abdurrahmanpaşa Lisemizin 133’üncü kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Lisemizin tüm mezunlarına, öğretmenlerimize ve değerli büyüklerimize saygılar sunuyor, eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize başarılar diliyorum."