Başkan Vidinlioğlu'ndan iki hayati uyarı!

Başkanı Vidinlioğlu, Taşköprü'de çıkan orman yangını ve Kovid-19 salgınında şehrimizdeki vaka durumuyla ilgili açıklamalar yaptı, hayati uyarılarda bulundu.

  • 573
Başkan Vidinlioğlu'ndan iki hayati uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen Belediye Meclisi Eylül ayı 2. oturumunda Taşköprü Derekaraağaç mevkiinde çıkan yangın ve Kovid-19 salgınında şehrimizdeki vaka durumuyla ilgili açıklamalar yaptı, hayati uyarılarda bulundu.

Taşköprü Derekaraağaç mevkiinde çıkan yangından bin hektarın üzerinde ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade eden Başkan Vidinlioğlu; “Piknik yapan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum Allah rızası için çöplerinizi ormanda bırakmayın. Bir cam parçası bazen mercek görevi görerek yangının çıkmasına neden olabiliyor” uyarısında bulundu.

Kovid-19 salgınıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu, şehrimizdeki vaka durumunun çok ciddi şekilde arttığına dikkat çekerek; “Önceki gün yine bir profesör arkadaşımı kaybettim. Sağlık çalışanları cansiperane şekilde bizler için fedakarlık yapıyorken bizlerde sevdiklerimiz için kurallara uyalım gereken fedakarlıkları yapalım” dedi.

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu konuşmasında şunları söyledi:

"ANLATILACAK GİBİ BİR DURUM DEĞİL"

"Taşköprü’deki yangında bin hektarın üzerinde bir alan zarar gördü. Yangının başladığı an itibariyle alana gittim. Anlatılacak gibi bir durum değildi. Bugün (4 Eylül Cuma) yine Taşköprü’de Sayın Valim ve Taşköprü Belediye başkanımız ile birlikte incelemelerde bulunduk. Aslanlı Köyü’ne 200 metre kala kontrol altına alınmış yangın. Şükürler olsun can kaybı yok. Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin. 8 helikopter, 2 uçak, 117 itfaiye ile yangına müdahale edildi. Tüm illerimizden desteğe gelen araçlar oldu. Ayrıca çok sayıda su tankeri de alanda görev yaptı."

"TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EKİPLER YANGINI KONTROL ALTINA ALDI"

"Yaban hayvanları yağından kaçarken başka bir bölgenin yanmasına neden oluyorlar, ağaçlar kabuk atıyor, kozalaklar fırlıyor. Gerçekten ilk akşamki manzarayı gördüğümde çok daha kötü bir sonuç çıkabileceğini düşündüm. Dört farklı noktada yangın vardı. Arazi çok zor bir araziydi. Ekipler çok çaba harcadılar. Rüzgar yangının hızlı büyümesine neden oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın söndürüldü, soğutma çalışması devam ediyor."

"ORMANLARIMIZI NASIL BULDUYSAK ÖYLE BIRAKALIM"

"Yangının neden çıktığı araştırması sürüyor ama kasıt olduğunu çok sanmıyorum. Trafo veya kaza olabilir tam bilemiyorum. Havalar sıcak buradan uyarı yapalım. Cam kırıkları mercek vazifesi yapıp otları tutuştura biliyor. Piknik yapan hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Allah rızası için çöplerinizi ormanda bırakmayın. Ormanları nasıl bulduysak öyle bırakalım. Çöpleri uygun bir yere bırakalım yada konteynırlara atalım."

"KOVİD-19 VAKA SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR"

"Buradan bir önemli konuya daha değinmek istiyorum. Vaka sayılarımızda çok ciddi şekilde artış var. Allah rızası için sevdikleriniz için maskelerinizi takın. Önceki gün yine bir profesör arkadaşımı kaybettim. Sağlık çalışanları cansiperane şekilde bizler için fedakarlık yapıyorken bizlerde sevdiklerimiz için kurallara uyalım gereken fedakarlıkları yapalım. Ne olacak maske ve mesafe konusunda biraz daha hassas olsak. Bu durumu el birliğiyle birlikte atlatacağız. Çünkü bizlerinde bildiği bir virüs değil. Her geçen gün farklı özellikleri ortaya çıkan bir virüsten söz ediyoruz. Bu virüsten korunmanın yolu da tedbir. Ne şeytanı görelim ne besmeleyi çekelim. Tedbiri aldığımız müddetçe kendimizi korumuş olacağız. Bize gelmiyor demeyin sonuçta geliyor. Sevdiklerimizin geleceği için sağlığı için dikkat edelim."

"AŞI HEMEN BULUNACAK BİR AŞI DEĞİL"

"Aşı hemen bulunacak bir aşı değil. Kontrol süreleri var. Onun için bir süre daha bu virüs ile yaşayacağız. Lütfen tedbirlere uyalım. Her akşam Sağlık Bakanımız da açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalardaki uyarılara dikkat edelim. İnşallah sağlıklı günlerde hep beraber mutluluğumuzu da hüznümüzü de daha rahat paylaşacağız. Düğün süreleri bir saat ve nikah ile sınırlandırıldı. Topluluğun olduğu yerler riskin arttığı yerler. Bunlara dikkat edelim."