Başsavcılıktan açıklama! "İtibar etmeyin"

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, basın açıklamasında bulunarak kötü niyetli şahıslara karşı uyarılarda bulundu.

  • 957
Başsavcılıktan açıklama! "İtibar etmeyin"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Uzun yazılı basın açıklamasında; "Son zamanlarda, kendisini İcra Dairesi/Adliye personeli olarak tanıtarak vatandaşlarımızı arayan bazı kötü niyetli şahısların yediemin deposunda hacizli olarak muhafaza edilen araçların icra kanalı ile satışa çıkarıldığını, aracın ilk ihalede satılmaması nedeni ile ikinci ihalede fiyatının cazip oranlarda düştüğünü, kendilerinin de bu fırsattan yararlanması için arandığını, verilen hesaba para yatırılması halinde satış dosyasının işlemden kaldırılacağını/satış işlemlerinin gerçekleştirileceğini beyan ederek vatandaşlarımızı kandırıp dolandırdıklarına dair Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan müracaatlarda bir artış yaşanması nedeni ile iş bu basın açıklamasının yapılması lüzumlu görülmüştür.

Bilindiği üzere İcra Dairelerinde bulunan hacizli araçların satışı İcra İflas Kanunu hükümlerine göre gerçekleşmektedir ve hacizli araçların satışının telefon vb. yöntemlerle kişiler aranmak sureti ile yapılması gibi bir usul bulunmamaktadır.

Bu sebeple; vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendilerini bu şekilde arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal Polis (155) veya Jandarma (156) birimlerine müracaat ederek bilgi vermeleri ya da Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvurmaları hususu,

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."