Bektaş 'Kastamonu Ahşapta Merkez Olma Yolunda'

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'nun ahşap sektöründe merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi.

  • 691
Bektaş 'Kastamonu Ahşapta Merkez Olma Yolunda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ: 
- “KASTAMONU AHŞAP SEKTÖRÜNDE MERKEZ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

(İHA) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu’nun ahşap sektöründe merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi. 

Vali Bektaş, Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencileri ziyaret etti. Burada “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri” kursunun açılışına katılan Vali Bektaş, “Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) kursunu Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği birlikte yürütüyor. Proje kapsamında Kastamonu Endüstri Meslek Lisemizi teknik alt yapı ile donattılar. Meslek edindirme kapasitesine, kurs açma potansiyeline sahibiz. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcıların her birinin personele ihtiyacı var. Çok çeşitli kurs, üstelik ücretli meslek edindirme imkanlarımız var. Bunları değerlendirmeliyiz bir işin ucundan tutmayı başarmalıyız. Çok güzel imkanlar gelişiyor şimdi konu ahşap sektörü. Benim bildiğim bir yığın proje gelişiyor. Bildiğiniz gibi MUDO buradan mal tedarikine başladı. Sonra Endizayn mobilyanın da bir fabrika kurma talepleri var. Üstelik sektöre tedarikçi olarak sektörde küçük işletmelere iş yaptırma mantığıyla geliyorlar. Onlara da yakında istedikleri yeri vereceğiz” dedi.

İki yıldır üzerinde durduğu İhsangazi’deki kuş makineyi Ankara’da bir ahşap firmasının satın aldığını hatırlatan Vali Bektaş, “Bir yatırımcı ile oradaki bir tesiste büyük bir mobilya, ahşap tesisi kurmaya hazırlanıyorlar. Kastamonu Ahşap Fuarları diye çıktığımız yolda umduğumuzun ötesinde geri dönüşler alıyoruz. Güzel gelişmeler oluyor gerçekten Kastamonu ahşap sektöründe merkez olma yolunda ilerliyor” diye konuştu. Kastamonu’da ara eleman sorununun çözülmeden hiçbir sorunu çözmüş olmayacaklarını ifade eden Vali Bektaş, “Burada birçok iş arayan arkadaşımız var ama samimiyetle, iyi niyetle işin ucundan tutarak, işi bilerek, isteyerek çalışmak isteyip de iş bulamayanı ben bilmiyorum. Nüfusumuzun 100 bini aşacağı tahminleri var. Kastamonu’da gelişmeler var sanayide diğer konularda, mesleki eğitim, teknik eğitim olarak, eğitim düzeninde iyi bir yere geliyor. Bu şehrin kıymetini bilmemiz lazım, bu şehrin imkanlarını iyi değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 14’üncü kurslarını açtıklarını ifade eden Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da, “Mobilya imalatçısı 1, mobilya ithalatçısı 2 ve CNC Mobilya adı altında 3 kursumuzu daha açtık. Bu kurslarımızı şuan itibari ile devam eden 28 öğrencimiz bulunuyor. 600 saatlik teorik derslerin ardından kursiyerlere uygulamalı eğitimde verilecek. Kursiyerlerimiz işyerleri ile görüştürülerek buralarda stajlarına başlayacaklar. Toplam 8 ay gibi bir süre içerisinde meslek sahibi olmuş olacaklar” dedi.

İŞKUR Kastamonu İl Müdürü Adnan Arslan ise, “Kastamonu’da ahşap sektörü açığımızın hepimiz farkındayız, özellikle ahşapla ilgili, mobilya ile ilgili alanlarda bu gelişmeleri sağlayacağız. Bununla ilgili gerçekten iş hayatına atılmak isteyen, gerçekten iş hayatına katılmak isteyen arkadaşlarımızı iş ve meslek danışmanlarımız aracılığı ile bu kurslara yönlendirip bu kurslardan azami şekilde verim almayı istiyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan da, “UMEM projesi, Türkiye’de bir benzeri daha olmayan ve Kastamonu’da uygulanan bir kurstur. Kastamonu’nun en büyük eksikliği ara eleman sorunudur. Büyük iş kesiminin ara elemen sıkıntısı çektiğini biliyorutz. Odamıza 25 firma tarafından 60 kişilik talep geldi. Fakat kursumuz iş garantili olmasına rağmen 28 kişi başvuruda bulundu. Bu imkanlar bir daha ele geçmez, burada sigortası, belli miktar ücreti, iş garantisi var. Odamıza 300 kişi daha talebi bulunuyor. Ben, sadece ahşap sektörüne 60 kişilik bir talebin olduğunu söyledim. Devletimizin verdiği bu imkanları iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler, sınıfları gezerek derslikleri ve atölyeleri inceledi. Vali Bektaş, öğrencilerin yaptığı ürünler hakkında bilgi aldı.