Belediye Meclisi, Terör Saldırılarını Kınadı

Kastamonu Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalar saygı duruşunda bulunarak, ruhuna Fatiha okudular.

  • 347
Belediye Meclisi, Terör Saldırılarını Kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağustos ayını izinli geçiren Kastamonu Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın başkanlığında Kastamonu Belediyesinde gerçekleştirildi.
Zabıta Müdürlüğü ve Çalışma Yönetmeliği, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Market ve Sosyal Yardım esasları yönetmenlikleri okunarak karara bağlandı.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne Kuzeykent Mahallesinde tahsis edilen parsele yapılacak olan İş-Kur binasının inşaatının gecikmesinden dolayı tahsis şartları uzatılarak değiştirildi.


ŞEHİTLER İÇİN BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞU
Kastamonu Belediye Meclisi, gündem maddelerini görüşmeden önce son günlerde yaşanan terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalar saygı duruşunda bulundu. Ardından şehitlerin ruhuna ithafen Fatiha okundu.

Türkiye’de birlik ve beraberliklerinin üzerine büyük oyunlar oynandığını vurgulayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Birlik ve Beraberliğimiz üzerinde büyük oyunlar var. Öncelikle vatan uğruna şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Biz bu coğrafya'da yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Şahsım ve Belediye Meclis adına terörü lanetliyoruz” dedi.

MHP gurubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Yavuz ise, “Başkanımızın söyledikleri sözlere bizde aynen katılıyoruz. Dağlıca’da 16 şehidimiz, 6 yaralı askerimizin olduğunu resmi kaynaklar açıkladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifalar ve ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Ülkemiz de bir çözüm süreci başlatıldı. MHP olarak çözüm sürecinin doğru olmayacağını, müzakere değil, mücadele edilebileceğini söyledik. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Kastamonu Belediye Meclisi, 10 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da toplanarak, İmar Tadilatlarını görüşecek.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)