"Ben bebeğimle direnmeye gidiyorum"

15 Temmuz'da FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yaşandığı gece, darbeye karşı koymak için Şehitler Köprüsü'ne giden Tosyalı Hasan Zan o anları anlattı.

  • 1157
&quotBen bebeğimle direnmeye gidiyorum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ'cü askerler tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini Şehitler Köprüsü'nde yaşayan ve darbeci askerlere karşı koyan Tosyalı Hasan Zan, yaşadıklarını hemşehrileriyle paylaştı. Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda yaşadıklarını anlatan Zan, "Ben o gece sabaha karşı boğaz köprüsünde sırtımdan yaralandım. Fakat hiç önemli değil, yine olsa yine vatandaşlık görevimizi yerine getiririz" dedi.

Şehitler Köprüsü'nde keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu yaralandığını söyleyen Hasan Zan, "O gece olayların meydana gelmesi ile arkadaşımla birlikte boğaz köprüsüne gece yarısı gibi gittik. Çok kalabalıktı ve askerler sağa sola ateş ediyordu. Biz geri dönmek istedik fakat o sırada elinde çocuğu ile genç bir bayan bizlere doğru seslenerek 'ben bebeğimle direnmeye gidiyorum siz neden geri dönüyorsunuz' diye bağırdı. O abla geri dönmeyi düşünen bizleri ve diğer arkadaşları çok etkiledi. Bizler de o ablamızla birlikte tankların ve darbecilerin olduğu yere doğru tekrar hareket ettik. O gece 400 kişi vuruldu ve 60 şehit verdik. Dört defa tank atışı yapıldı. Ben sabah karşı yaralandım ve hastaneye kaldırıldım. Yapılan tank atışı sonucunda ben dahil olmak üzere birçok kişi yaralanırken, yine birçok kişi de şehit oldu" diye konuştu.

Açılan ateş sonucu yaralandığını aktaran Hasan Zan, “Şu anda vücudumun çeşitli yerlerinde şarapnel parçalarının yanı sıra doku kaybı var. Fakat hiç önemli değil, yine olsa yine vatanımız için canımızı veririz, millet olarak yine elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı.