Boşaltılan okul tinercilerin ve balicilerin yuvası oldu

Kastamonu'da bir dönem Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan ancak yeni okul yapılında birkaç yıl önce boşaltılan Sağlık Meslek Yüksek Okulu alkol, tiner ve uyuşturucu alışkanlığı olanların mekânı oldu.

  • 1856
Boşaltılan okul tinercilerin ve balicilerin yuvası oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dönem Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet veren ancak yıllar sonra atıl durumda bırakılan Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi üzerindeki yüksek okul binası kaderine terk edildi. Cam ve kapıları kırılan, elektrik kabloları hırsızlar tarafından çalınan okul, tinerci, balici ve uyuşturucu müptelalarının mekânı oldu. Bu durum çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. 

Hastaneye yakınlığı nedeniyle Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi üst kısmına yapılan, koridorlarında zamanında birçok sağlık memurunun yetiştiği okul binası adeta talan edildi. Okulun kilitli olan giriş kapıları alkol alanlar, tinerciler ve uyuşturucu madde kullananlar tarafından kırıldı. Okul çevresinde oturan mahalle sakinleri polisi arayarak durumdan şikâyetçi olduklarını ancak hiçbir sonuç ortaya çıkmadığını belirtiler. Ekiplerin okula geldiğinde uzaklaştırdıkları alkol ve uyuşturucu madde kullananların daha sonra binaya tekrar geldikleri belirtildi. Okulun bazı odalarında ise tinercilerden kalan yapıştırıcı kutuları, içki şişeleri dikkat çekti. Mahalle sakinleri çocuklarını sokağa oyun oynamaya çıkartmaya korktuklarını belirterek, yetkililerden okulun bir an önce yıkılmasını talep etti.

Bazı vatandaşlar, atıl vaziyette bulunan okul binasını için alınması gerektiğini ifade ederek duruma isyan etti. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “Burası tehlike saçıyor. Uyuşturucu ve içki alemleri aleni bir şekilde yapılıyor. Çocuklarımızın güvenliğinden endişeliyiz. Ya yıkılsın ya da bir önlem alınsın. Evlerimizde rahat oturamıyoruz” diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

Kazım BOLAT