Budamış Köyü mahalle olma yolunda!

Köy tüzel kişiliğinden mahalle tüzel kişiliğine geçmeye çalışan ve bu noktada hazırlıklarını sürdüren 640 seçmene sahip Budamış Köyü, halk oylamasına hazırlanıyor. 

  • 6062
Budamış Köyü mahalle olma yolunda!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun zamandan beri köy statüsünden çıkarak mahalle statüsüne kavuşmak isteyen ve belediyeye bağlanmak için çalışma yürüten Budamış Köyü referandumda son aşamaya geldi.

İlgili belgelerini Valiliğe teslim eden Budamış Köyü referandum tarihini beklemeye başladı. 2014 yılında göreve gelir gelmez çalışmalarına başlayan Budamış Köyü Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu; “2017 yılı itibari ile gelişen büyüyen ve hızla nüfusu artan köyümüzün artık belediyemizin de destekleri ile mahalle olma zamanı geldiğini düşünüyorum. İyi bir hizmet alt yapı yollarımızın açılması, mevcut yollarımızın bakımı, imarımızın bitirilmesi, doğalgazın gelmesi konusunda belediyemize güveniyoruz. Budamış Köyümüz Ankara’nın Pursaklar ilçesi ne ise Kastamonu içinde odur. Köyümüzde, Ankara’nın Pursaklar ilçesinden daha güzel bir mimari yapı, park alanları ve sosyal bir mahalle olabileceğinden hiç şüphemiz yok. Köy halkı ve ihtiyar heyeti olarak mahalle olabilmek için karar aldık. Resmi müracaatlarımızı ilgili kurumlarımıza, Valiliğe teslim ettik. Bundan sonra bekleme sürecine girdik. İnşaallah sonunda güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süreç içerisinde aza arkadaşları ile birlikte güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden muhtar Karabacakoğlu; “Bin 999 metre kare olan eski okul yerini kendi imkanlarımızla üç bin 580 metre kareye çıkardık. Yakın zamanda hayırsever işadamımız tarafından yapılan sözleşme karşılığında 12 derslik okul yapımına başlanacak. Köy konağı ve muhtarlık binasının konağı yeri Milli Emlak’tan tahsisi yapıldı. Kumarı Camii yeri meradan tahsisi yapılarak yüzde 70’i bitirildi. Köyümüzdeki diğer camiilerin kat kaloriferi, nakış süslemeleri ve tüm ihtiyaçları giderilmiştir. Köyümüzün ihtiyacını karşılayacak 50 dönümlük mezarlık alanının kendi imkanlarımızla tahsisi yapıldı. Bu hizmetleri yaparken bizlere yardımcı olan değerli büyüklerimize ve belediyemizin 20. Mahalle olarak bizlere vereceği hizmetlere şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT