Çalık, İkbalimiz Siyaset Değil, Allah (C.C) Rızası

TÜMKASDER'in Genel Başkanı Murat Çalık, kamuoyunda yanlış anlamalara ve farklı algılara yol açabilecek bazı söylentilere çok açık ve net açıklama yaparak, tüm dedikoduların önüne geçti.

  • 528
Çalık, İkbalimiz Siyaset Değil, Allah (C.C) Rızası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık; İkbalimiz siyaset değil, Allah (c.c.) rızası

Vizyoner çalışmaları, katma değer üretmeye dayalı misyonu, ülke ekonomisine katkı vizyonu ve yaptığı sosyal yardımlarla bölgesinin ışığı olan TÜMKASDER’in Genel Başkanı Murat Çalık, kamuoyunda yanlış anlamalara ve farklı algılara yol açabilecek bazı söylentilere çok açık ve net açıklama yaparak, tüm dedikoduların önüne geçti. 

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, bazı kesimlerin kendisi hakkında, bu kadar çalışma ve bölgeye yaptığı katkılardan sonra siyaseti düşündüğü, bazı makamlara aday olacağı noktasındaki söylentilere hiç kimsenin itibar etmemesini ifade ederek, “TÜMKASDER bir hizmet sevdasının adıdır, TÜMKASDER bu toplumun genetik kodlarında bulunan yardımlaşma ve dayanışmanın adıdır, TÜMKASDER, bir olmanın birlik olmanın ve diri olmanın adıdır. 

Biz bu vizyoner derneğin genel başkanlığına gelirken, kesinlikle bir sonraki adımımızda bir siyasi ikbalin bize getireceği makamları düşünerek hareket etmedik. Bizim tek amacımız bulunduğumuz noktada insanlara hizmet etmek, bölgemizdeki insanlara faydalı olabilecek çalışmaları gerçekleştirmek ve yaptığımız işi en iyi, en doğru ve hakkaniyetli şekilde gerçekleştirmekti. Zira, Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” buyuruyor. Biz bu ilahi düstura erişebilmek, insanlara faydalı olabilmek ve hizmet sevdamızı burçların en yüksek noktasına dikebilmek için çabalamaktayız. Bizim amacımız siyasi ikbal değildir, siyasi ikbal bizim derdimiz değildir. Biz, “İki günü birbirine eşit olan, bizden değildir” diyen Yüce Peygamberin koyduğu ilkeyle, sürekli çalışarak, her gün başka bir proje, hergün başka bir etkinliğe imza atarak, TÜMKASDER’in ülkemize, milletimize ve bölgemize en yararlı işler ortaya koyabilmesinin derdindeyiz” diye konuştu. 

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, yaptığı işlerde tek amacının yüce Rabbimizin rızasını kazanmak olduğunun altını çizerek, “Her yaptığımız işte aslında bunu gözetmeli ve hayatımızı buna göre tanzim etmeliyiz. Özellikle Büyükşehirlerde insanlar artık hayatın kendilerini savurduğu yönlere göre kendilerini tanzim ediyorlar. Oluşan algılar ve ortaya konulan değerler, makama, mevkiye ve rütbeye göre belirlenir oldu. Oysa, Allah’ın rızasını arayabilmek için, öncelikle en küçük işlerden başlayarak, kendimizi maneviyat noktalarında donatabilmemiz çok önemli. Çünkü biz, sadece bu dünya için değil, ahiret için de yaşaması gereken, her şeyini bu zihniyetle tanzim etmesi gereken bir medeniyetin mensuplarıyız. Öncelikle bulunduğumuz mevkide, en güzeli, en doğruyu, insanlara en faydalı olanı ortaya koyup, bir sonraki aşamada, kendi taleplerimize göre değil, bize takdim edilenlere razı olarak hayatımızı şekillendirmeliyiz” dedi. 

Şu ana kadar her yaptığı işte, her ortaya koyduğu projede ve etkinlikte doğruyu, hakkaniyeti gözettiğini, Hak ve batıl çizgisini en doğru şekilde okuyarak işlerini düzenlediğini, görev verildiğinde kaçmadığını, ama makam sevdalısı da olmadığını vurgulayan TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Tertemiz ve pırıl pırıl bir geçmişimiz var ise, bunun tek sebebi, haktan ve doğruluktan ayrılmamamızdır. Ben, “Rıza-i lillah” dışında hiçbir şey yapmadım. Bir makama, mevkiye gelebilmek için hiçbir zaman eğilmedim, bükülmedim. Bundan sonra da bükülmeyeceğim. Bulunduğum yerde, bulunduğum makamda dimdik, alnımın akıyla görevimi yerine getireceğim. Çalışacağım, çabalayacağım” açıklamasını yaptı. 

Bulunduğu hiçbir makamı zıplama tahtası olarak görmediğini, bütün çabasının ülkemize, insanımıza daha çok faydalı olmak olduğunu ifade eden Çalık, “Bir yetimin başını okşadığımızda onun gözlerindeki mutluluğu görmek bize yeter de artar. Bir fakirin ocağında bir tas çorba olabilmenin mutluluğu bize yeter de artar. Bundan sonra da yapacağımız tüm işlerde, insanımızın yüreğindeki sevda, yüzündeki tebessüm olmak istiyoruz. Bu tebessüm, bizim için dünyanın en büyük makamından bile daha değerlidir” değerlendirmesini yaptı.