Camiler ve Din Görevlileri Haftası İhsangazi'de kutlandı

İhsangazi İlçe Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla konferans düzenledi.

  • 647
Camiler ve Din Görevlileri Haftası İhsangazi'de kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemiş olduğu Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve din hizmetine adanmış ömürler" teması ile yurdun dört bir yanında konferanslar verilerek gerçekleştiriliyor.

İhsangazi Müftülüğünce belediye düğün salonunda düzenlenen konferans, İhsangazi Kaymakamı Muhammed Öztaş, Belediye Başkanı Zühtü Danacı, İlçe Emniyet Müdürü, Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Müdür V., İhsangazi din görevlileri ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Müdür V. Kurra Hafız Mahir Demirkol, din görevlisinin hayatın her alanında olduğunu belirterek; "Bize yıllar sonra bile isimlerinden bahsettiren hocalarımızın tek gayesi vardı, Allah’ın dinini insanların gönlüne nakşetmek. Onlar, konuşmaları ve davranışları ile insanlara örnek oldukları için geniş kitlelere hitap etmeyi başarmışlardır. Bizde yıllar sonra anılmak istiyorsak mesai mefhumundan kurtularak ve Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerimi anlayıp, insanlara doğru bir şekilde anlatıp onu tatbik ederek bu yolda ilerleyebilir, gelecek kuşaklara ismimizden söz ettirebiliriz" dedi.

Program hediye takdimi ile sona erdi