Çatal, otobüs kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu

Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Çatal 'Şoförün direksiyon başında ani rahatsızlık geçirdiğini düşünüyoruz' dedi.

  • 3172
Çatal, otobüs kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu-Ankara seferi Çankırı Çandır mevkisinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişinin hayatını kaybetmesi ve 34 kişinin de yaralanmasına sebep olan trafik kazasının ardından ülke kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğine tepki gösteren Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal, kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen otobüs şoförünün güzergah yabancısı olmadığını ve 3-4 yıldan beri aynı hat üzerinde defalarca sefer gerçekleştirdiğini söyledi.

Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali çalışanları ve yolcuları Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal tarafından bu sene 5’ncisi düzenlenen geleneksel iftar sofrasında bir araya geldi. Otobüslerinin kalkmasını bekleyen ve diğer şehirlerden gelen yolcular mübarek Ramazan ayında yapılan ikram için Başkan Abdullah Çatal’a teşekkür etti.

“ŞOFÖR TUTUKLANDI”
27 Mayıs günü Kastamonu’dan Ankara’ya giden yolcu otobüsünün Kalecik ilçesinde devrilmiş ve meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybederken 34 kişi ise yaralanmıştı. Kazanın Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre şoförün uyuması nedeniyle meydana geldiği belirtilmişti. Kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla gözaltına alınan otobüs şoförü S.G.’nin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak büyük bir aile olduklarını ifade eden Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal, meydana gelen en küçük mutluluğa hep beraber sevindiklerini, oluşan en küçük acıya ise hep beraber üzüldüklerini kaydetti.

27 Mayıs’ta meydana gelen ve Kastamonu’nun yüreğini yakan elim trafik kazası sonrasında büyük üzüntü duyduklarını, böylesine olayları bir daha yaşamak istemediklerini dile getiren Başkan Abdullah Çatal, kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise tekrardan acil şifalar diledi.

“ŞOFÖRÜN DİREKSİYON BAŞINDA ANİ RAHATSIZLIK GEÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Kaza sonrasında hem Kastamonu kamuoyunda hem de ülke kamuoyunda bilgi eksikliğinden kaynaklı haberlerin yer aldığını belirten Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal: “Kastamonu'dan Ankara'ya giden bir yolcu otobüsümüzün Kalecik’te devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybederken 34 vatandaşımız ise yaralandı. Kazanın otobüs şoförünün uyumasının neden olduğu belirtildi yalnız otobüs şoförünün uyuması söz konusu olamaz. Kazaya karışan otobüs 3 gün boyunca otogarda sefere çıkmadan bekledi. Yani şoför 3 gün sefere çıkmadan dinlenmiştir. Zaten otogardan çıkış yaptığı için ilgili polis noktasından çıkış oluru almıştır. Diğer türlü denildiği gibi olsa otogar polisinden çıkış alması mümkün olmayacaktır. Ayrıca haberlere yansıdığı gibi de otobüs Sinop’tan değil Kastamonu’dan kalktı. Otobüsün çıkış noktası Kastamonu otogarıdır. Bu konuda bazı eksik bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Allah kimsenin başına vermesin kazaya karışan şoförümüz denilenin aksine bu güzergahın yabancısı olan birisi değildir. Yıllardır bu yollarda onlarca sefer gerçekleştirmiştir. Biz kazanın otobüs şoförünün uyuması yüzünden değil direksiyon başında geçirdiği ani bir rahatsızlıktan kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi.

“İLÇE OTOBÜSLERİ OTOGARA GİRMEDİĞİ İÇİN DENETİMDEN UZAK”
Meydana gelen trafik kazasının denetim konusunu tekrardan gündeme getirdiğini ifade eden Çatal, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde dernek olarak tüm önlemleri aldıklarını ancak emniyet güçlerinin de gereken denetimleri yapması gerektiğini söyledi. Kastamonu’dan Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok şehre otobüs kalktığına dikkat çeken Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Abdullah Çatal: “Biz dernek olarak il merkezindeki otobüslerin yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde olması gereken denetimlerin yapılmasını sağlıyoruz. İl Merkezindeki otobüslerimiz otogarlardaki çıkış noktalarından çıkıyor ve polis noktalarından vize alıyor. Lakin ilçelerimizden gelen otobüslerimizin büyük bir kısmı otogara giriş yapmadığı için denetimden uzak kalıyor. Otogara giriş yapmayan otobüsün takograflarına bakılamıyor. O yolu tek şoförle mi gidip gitmeyeceği bilinmiyor. Bir nevi korsan taşımacılık yaşanıyor. İlgili kanuna göre otogar haricinde herhangi bir noktadan yolcu almak yasak olmasına rağmen Kastamonu’da denetime girmek istemeyen ilçe otobüsleri otogar karşısından yolcu almaya devam ediyor. Konu ile ilgili hem emniyete hem de belediyeye dilekçe vermeme rağmen sonuç elde edemedik. Sonuç elde edemediğimiz için de denetimler gerçekleşemiyor. Denetimleri tam olarak yapamazsa üzülerek söylemek gerekiyor ki bazı olumsuzlukların önüne geçmekte geç kalırız. Bu bağlamda hem emniyet güçlerimizi hem de belediyemizi otogar harici denetimden uzak bir şekilde otobüslerin yolcu almasını engellemesini bekliyoruz” diye konuştu.