Çelik "Engellilik vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya devam edeceğiz"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Engelliler Haftası nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 378
Çelik &quotEngellilik vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya devam edeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik mesajında; "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir.

Zira engellilik, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutları da bulunan bir konudur.

Dolayısıyla, bu konudaki sorunların çözümünde toplumun bütün kesimleri rol üstlenmeli, herkes sorumluluk almalı, herkes gerekli hassasiyeti göstermelidir.

Ak Parti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik; bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık.

Bu çerçevede, engelli vatandaşlarımız açısından reform niteliği taşıyan “evde bakım ücretini uygulamaya koyduk; çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırdık. Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık.

Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz.

Engelliler haftası dolayısıyla düzenlenecek tüm etkinliklerin bu alandaki toplumsal sorumluluğu ve hassasiyeti arttırması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.