Cide Kaymakamı değişti

Cide Kaymakamlığını vekaleten yürüten İbrahim Civelek'in yerine yeni kaymakam atandı.

  • 4223
Cide Kaymakamı değişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide Kaymakamlığına  Ahmet Coşkun Açık, asaleten atanarak ilçenin yeni Kaymakamı oldu.

Cide Kaymakamlığını vekaleten yürüten İbrahim Civelek'in yerine Tokat Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Ahmet Coşkun Açık atandı. İbrahim Civelek ise Van Vali yardımcılığına atandı. Ayrıca, FETÖ/PYD davasında tutuklu olan Cide Kaymakamı Fatih Demir'in kadrosu ise Mersin Hukuk Müşavirliğine alındığı öğrenildi.

Mevcut Cide Kaymakamı İbrahim Civelek, neden bu kadar kısa sürede Cide'de ki görevinden alındı?

Edindiğimiz bazı bilgilere göre, Kaymakam İbrahim Civelek'in kısa süre içinde ilçeden tayininin çıkmasının nedenleri ise belli olmaya başladı.

Özellikle Köy-Des çalışmalarında tamamen mevzuat ve katı bürokrasi kuralları uygulaması ile Cide'li olan Milletvekili  Murat Demir tarafından sert bir şekilde ikaz edildiği bu tutumunu devam ettirmek isteyen Kaymakamın, ilçe muhtarları ve sivil toplum örgütlerine uyguladığı tavır ve tutum sonucu, Köy-Des programının ilçede çok geç başlanması ve programlar özel idare tarafından bir protokol yapılarak Kaymakamlığın yapması gereken çalışmaları üstlenmesi ile bir nebze ilçe köy yolları problemi çözülmeye çalışılmışken, uyguladığı aşırı bürokrasiye isyan eden Milletvekili Murat Demir'in Kaymakam İbrahim Civelek'i çok sert bir şekilde uyardığına ilçede bir çok kişi şahit olmuştu.

Milletvekili  Murat Demir'in, Kaymakama Civelek'e, söylediği bazı sözler Hükumet Konağı koridorlarda yankılanmıştı. Murat Demir, Kaymakam İbrahim Civelek'e hitaben; "Burası Cide, Köy-Des ödeneği üç katına çıktı, biz çalışacağız millete hizmet edeceğiz. Eğer hizmet etmeyeceksen çekip gideceksin. Cumhurbaşkanı'mız sizlere şunu demedi mi? bürokrasiyi, mevzuatı bırakın çalışın hizmet edin arkanızda ben varım, buna rağmen ilçedeki tüm hizmetleri kilitledin, sen kimsin?" sözleri sonrası, toplantıdan kapıyı sert bir şekilde çarpıp hükumet konağından ayrılmıştı.

Özellikle köylere devam eden hizmetlerde yaşanan aksamaların ardından muhtarlarında aşırı şekilde tepkisine neden olan İbrahim Civelek, yaklaşık 4 aylık kısa görev süresi sonundan ilçeden görevinden alınarak, Van Vali Yardımcılığına tayin edildi.

Cide'ye asaleten atanan yeni Kaymakam Ahmet Coşkun Açık kimdir?

Ahmet Coşkun Açık, 1975 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkhan'da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede insan hakları alanında "Ulusal İnsan Hakları Kurumları (NHRİ)" konulu teziyle tamamladı. 1999 yılında Gaziantep Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan ve Yurtdışı eğitimi için 2001 yılında Londra'da bulunan Ahmet Coşkun Açık; 2002-2003 yılları arasında Osmaniye, 2003-2005 yılları arasında Diyarbakır, 2005-2008 yılları arasında Şanlıurfa, 2008-2011 yılları arasında Adıyaman ve 2011-2013 yılları arasında Yozgat illerinde çalışmıştır. 2012 yılında İngiltere'ye yurtdışı yüksek lisans eğitimi için gönderilen Açık, yurtdışı yüksek lisansını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında "Göçmen Algıları ve Politikaları, Sınır Güvenliği" konusunda yapmıştır. 20 Temmuz 2013 tarihli kararname ile Tokat iline atanmış ve 24 Ekim 2013 tarihinde görevine başlamış olup, iyi derecede İngilizce bilen Ahmet Coşkun Açık, evli ve beş çocuk babasıdır.

Mehmet SALMAN