Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı

Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı, asılsız haberlerin kamu kurum ve kuruluşlarının yıprattığını söyledi.

  • 794
Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CİDE YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ŞEFİK SALCI; 

- “ASILSIZ HABERLER, KAMU KURUM VE KURULUŞLARINI YIPRATIYOR”

(İHA) - Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı, asılsız haberlerin kamu kurum ve kuruluşlarının yıprattığını söyledi. 

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Kurban Bayramında ‘baraj sularının taşması sonucu can pazarı yaşandı’ haberinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kurban Bayramının son günü meydana gelen olayda, bayram ziyareti için gittiği Bartın’ın Kurucaşile ilçesinden Hacı Ahmetli köyüne dönen Vedat Ay (50), köyüne döndüğü esnada sular altında kalarak can pazarı yaşandı haberini okuduğu zaman büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Vedat Ay, köyden dönerken suların yükseldiğini ve yavaş yavaş yol kenarından giderken aracın tekerleklerinin yola düştüğünü belirterek, “Aracım bu esnada istop etti ve araç içerisinde bulunan ailemle birlikte araçtan inerek çıktık. Yağış nedeni ile üzerimiz ıslandı ve köyde bir eve sığındık. Aracımızı da gelen traktör eşliğinde çekerek kurtardık. Yapılan haberde bizi yüzerek kurtarmışlar, aracı da yüzerek biri gidip çıkarmış şeklinde belirtilmiş. Bunların hiç biri olmadı ve haberi yapan kişi bizimle görüşmedi bile. Araçtan indik yürüyerek çıktık ve aracı bulunduğu yerden kendi oğlum traktör yardımı ile çıkardı. Her şey 10 dakika içinde oldu ve bitti. Yok, yetkili biri gelmemiş, yok bizlerle ilgilenmemiş şeklinde haber yapılmış. Olayda yetkililere gerek kalmadı zaten haberin böyle yanlı yapılması beni rahatsız etti” dedi.

Cide Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı ise, “Olayı öğrendiğimiz anda İl Afet ve Acil Yardım Müdürü Ekrem Küçükbayram’ı aradık ve hemen kurtarma ekibi istedik. Jandarmayı bölgeye gönderdik. Sonra öğrendik ki vatandaşlar araçtan çıkmış olay ile ilgili her hangi bir sıkıntının olmadığını öğrendik. Cide Kaymakamı Yüksekl Kara’yı arayarak bilgi verdim ve kurtarma ekibini geri çektik. Bu tür yanlış haberler kamu kurum ve kuruluşları yıpratmaktadır” diye konuştu.