Daday Belediyesine Ödül

Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması'na katılan Daday Belediyesi'ni ödüle layık buldu.

  • 750
Daday Belediyesine Ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN DADAY BELEDİYESİNE ÖDÜL

(İHA)- Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması'na katılan Daday Belediyesi'ni ödüle layık buldu. 

Daday Belediyesi, Merkez Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Çalışması ve İtfaiye Binası Restorasyonu projesi ile Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması'na katıldı. 18 belediyenin, 26 proje ile katıldığı yarışmada ilk 8'e giren Daday Belediyesi, ilçe merkezindeki yıpranmış ve görüntü kirliliğini gidermek, kentin kimliğini yansıtan dokuyu algılanır hale getirmek amacıyla hazırlamış olduğu projeyle ödül almaya hak kazandı. Şanlıurfa Belediyesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Daday Belediyesi adına İnşaat Mühendisi Zuhal Tiftik, ödülü ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu üyesi ve arkeologların duayeni Prof. Dr. Refik Duru'nun elinden aldı.
Daday Belediyesi'nin ödüllü projesi ile, ilçe merkezinde yer alan Cumhuriyet ve İnönü Caddeleri ile Kuyu ve Kolukaraoğlu sokaklarında koruma amaçlı sağlıklaştırma ve cephe düzenleneceği, binaların sokak cephelerinde yapılacak olan basit onarımlar ve kent mobilyalarına ilişkin düzenlemeler sonucun da ise ilçenin yıpranmış görüntüsünden sıyrılarak, eski ve tarihi dokusuna kavuşmasının hedeflendiği bildirildi.