Daday Derneği yeni adresinde törenle açıldı

İstanbul Eyüpsultan'da faaliyette bulunan Kastamonu Daday Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çok sayıda davetlinin katılımıyla Kastamonu sokakta yeni adresinde törenle açıldı.

  • 1770
Daday Derneği yeni adresinde törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışa MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı, MHP Yeşilpınar İlçe Başkanı Hakan Ekinci ve yöneticileri, Büyük Osmanlı Derneği Başkanı Bayram Demir, CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu, Yeşilpınar Muhtarı, CHP Meclis üyesi adayı İlker Çomak, Yeşilpınar Muhtar adayları Sinan Demir ve Mithat Çetin katıldılar.

Kastamonu Daday Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı töreni; Dernek Başkanı Hasan Kara’nın konuşmasıyla başladı.

Derneğin amacı ile ilgili kısaca bilgi vermeden önce tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Kara; "Kastamonu Daday derneğimiz hayırlı uğurlu olsun. Bütün hemşehrilerimiz ve dostlarımız açılış törenimize katıldığınızdan dolayı teşekkür ederim, sağolun varolun.”

“İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize yardımcı olacağız”

Başkan Kara; “Derneğimizi yeni yerinde hizmete açmış bulunuyoruz. Şark köşemizde sıcak çay eşliğinde sohbet etmeye siz değerli hemşehrilerimizi ve dostlarımızı her zaman bekliyoruz. Amacımız İstanbul’da da yaşayan tüm Daday’lı hemşehrilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki bireysel yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlamak, bu yeteneklerin değerlendirilmesi ve üretime geçirilmesi için proje üretmek, geliştirmek ve uygulanması faaliyetlerinde bulunmak, yoksul, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize gıda, giyim, sağlık, eğitim uygulanması faaliyetlerinde bulunmak ve bu amaçla ilgili olarak kamu, özel kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak, Daday ve çevresinde bulunan doğal, tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması için gerekli faaliyetlerde bulunmak” dedi.

“Daday’da yaşayan gençlerimize destek sağlanacak”

Başkan Kara son olarak; “Daday'da yaşayan vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini ve yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, sorunlarının araştırılması, çözüm yolları bulunması ve destek sağlanması, insan ve doğa sevgisi taşıyan, insan haklarına saygılı, demokratik değer, tutum ve davranışlara sahip bireyler olarak yetişmeleri, aile, toplum ve ulus bağlarının güçlendirilmesidir. Amaçlarımızı gerçekleştirmede en önemli rol siz değerli konuklarımıza düşmektedir. Desteklerinizi bekliyoruz. Gelin Birlikte Daday’a bir ses, bir nefes verelim" dedi.

Törende, CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu ve MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundular, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.