Daday'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kastamonu'nun Daday ilçesinde Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı.

  • 946
Daday'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yılı tüm yurtta olduğu gibi Daday’da da kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Kaymakam Süleyman Polat’ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından ise kutlama bölümüne geçildi. Kutlama programı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kelebek Çayırında yapıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kaymakam Süleyman Polat ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, tören komutanı ve Beden Eğitimi öğretmeni Murat Çolak eşliğinde halkın, öğrenci ve öğretmenlerin bayramını kutladı. Öğrenciler Günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Süleyman Polat yaptı.

Konuşmanın ardından ise halk oyunu ekibi gösterilerini sundu. Gösteriler de Atatürk Orta Okulu’nun hazırlamış oldukları Atatürk temalı gösteri izleyicilerden alkış aldı. Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku öğrencilere ve vatandaşlara dinletildi. Program da Amatör Spor Haftası etkinlikleri ilçe genelinde çeşitli spor branşlarında yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Süleyman Polat, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Garnizon Komutan V. J.Kd. Bş. Çvş. Mustafa Gökçen, İlçe Emniyet Amir V. Eren Sakallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bekir Sami Kavuş tarafından madalya ve kupaları da verildi.

Program öğrencilerin ve resmi araçların geçiş töreni ile son bulurken, protokol üyeleri resmi araç geçişini, Köpekçioğlu Konağı balkonundan izlediler.