Dağdelenoğlu "Türkiye'nin güvenliği için önem arzediyor"

"Suriye'de savaşın son bulması ve Türkiye'nin o bölgede varlığının olması aslında her şeyden önce Türkiye'nin güvenliği için önemli"

  • 546
Dağdelenoğlu &quotTürkiye'nin güvenliği için önem arzediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, "Suriye'de savaşın son bulması ve Türkiye'nin o bölgede varlığının olması aslında her şeyden önce Türkiye'nin güvenliği için önemli. " dedi.

Dağdelenoğlu, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 21-24 Aralık tarihlerinde Suriye'nin Azez bölgesi ve Hatay Reyhanlı ilçesini ziyaret ettiğini belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bölgede yardımlara devam ettiklerini ifade eden Dağdelenoğlu, insanların düzenli hayata geçebilmesi için kalıcı konutların inşasına başlandığına işaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye'de savaşın başladığı günden beri bölgede olduğun anlatan Dağdelenoğlu, şunları söyledi:

"İHH İnsani Yardım Vakfı günlük bir milyon civarında ekmek dağıtmakta. Suriye'de savaşın son bulması ve Türkiye'nin o bölgede varlığının olması aslında her şeyden önce Türkiye'nin güvenliği için önemli. Biz bunu yakinen gördük. Fırat Kalkanı bölgesi oluşturularak orada bir istikrar bölgesi oluşturulmuş durumda. Suriyeliler Türkiye'nin orada olmasını istiyor. Suriye'ye sahip çıkarak aslında kendi ülkemizin güvenliğini koruduğumuzun özellikle anlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Suriye'den uzak durduğumuzda aslında kendi güvenliğimizi riske etmiş oluyoruz. Kalbi Türkiye ile atan Türkiye'yi seven soydaşlarımız ve dindaşlarımız Türkiye'nin orada olamasını istiyor."

Dağdelenoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak tüm dünyada adalet ve merhametin hakim olması için çalıştıkları kaydetti.