Danıştay'dan flaş yaz saati kararı!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının her sene yıl boyu sürdürülmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

  • 1441
Danıştay'dan flaş yaz saati kararı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulamasının her sene yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmış ve 8 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de, "Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu kararında yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır" ifadeleriyle yayınlanmıştı.
Kış aylarında gün aydınlanmadan çocuğunu okula göndermekten dolayı bahse konu karar hakkında şikayetçi olan bir veli, Danıştay 10. Dairesine başvurdu. Bu talebin Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedilmesi üzerine itirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, söz konusu kararın yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı.