"Devletimiz vatandaşımızın mutlu ve huzurlu olmasını istemektedir"

Başkan Av. Seda Bölükbaşı İhtiyar ve yönetim kurulu, Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu ve Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar'ı ziyaret etti.

  • 1812
&quotDevletimiz vatandaşımızın mutlu ve huzurlu olmasını istemektedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği Başkanı Av. Seda Bölükbaşı İhtiyar ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; "Derneğimiz kurulduğu andan itibaren aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Bu kapsamda yönetim kurulu üyelerimizle birlikte son olarak Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu ve Hukuk İşleri Genel Müdürümüz Hakan Öztatar’ı ziyaret ettik. Kendileri ile arabuluculuk ve alternatif çözümler konularında istişarelerde bulunduk. Görüşlerini aldık. Bilgilerinden istifade ettik. Çok üstün bir gayretle samimi çalışmalarını müşahade etmiş olduk. Kendilerine kabulleri için teşekkür ediyoruz.

Bir gerçek var ki, devletimiz vatandaşımızın mutlu ve huzurlu olmasını istemektedir. Sayın genel müdürümüzde daire başkanımızda adalet mekanizması içinde bu yönde hizmetlerde bulunmaktadırlar ve alternatif çözümlere gerçekten çok büyük önem vermektedirler. Bu çerçevede toplum hayatımızın adli boyutu açısından zaman geçtikçe barışçıl ve dostane metodlar öne çıkmaktadır. Çünkü yaşadığımız zaman diliminde gelişmiş ülkeler dediğimiz ülkelerde de doğrudan mahkemelerin bakış açılarının yerini davranış bilimlerinin bakış açısı almıştır. Yani doğrudan suçun veya özel hukuk ilişkisinin hukuk aleminde doğurduğu sonucun doğrudan karşılığı yerine, tarafların dostane ilişkilerinin devamına imkan sağlayan metodlar gelişmektedir. Aslında bizim toplumumuzda özellikle 90’lı yıllara kadar bir örf olarak uygulanan 'uslular' tabirinin bir nevi modern hukuktaki karşılığının yeniden hatırlanması vardır. Çünkü özellikle evin uslusu, mahallenin uslusu, köyün uslusu gibi toplumda öne çıkan insanlar bir nevi arabuluculuk ve uzlaştırma yapmışlardır. Bu da toplumumuzda gerek adli vakaların gereksede ihtilafların kısmende olsa ortadan kaldırılması noktasında çok faydalı olmuştur.

Yönetim kurulumuz olarak arabuluculuk daire başkanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün çalışmalarında bizlerde derneğimizle bütün takatimizle gayretimizi göstereceğiz. Bu vesileye kendilerine misafirpeverlikleri, nezaketleri ve bilgilendirmeleri için teşekkür ediyoruz."