Devletten Yardım Alanlara İş İmkanı Sunulacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatta bulunan vatandaşlara Türkiye İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından iş imkanı sunulacak.

  • 634
Devletten Yardım Alanlara İş İmkanı Sunulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatta bulunan vatandaşlara Türkiye İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından iş imkanı sunulacak.


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yardım için müracaat edenlere iş imkanı sunulmasına imkan sağlayan istihdama yönelik protokol imzalandı. Bu kasamda İŞKUR, yapılan protokolle sosyal yardım alan ve çalışabilecek durumda olan kişilere yardım yapılmasın ziyade istihdama yönlendirecek.


Sosyal yardım almak için müracaat eden ailelerin genel itibariyle toplumun dezavantajlı gurupları içerisinde yer aldığını belirten İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, “İŞKUR olarak Toplum Yararına Programları adı altında istihdam projelerinde değerlendirilecek. Bu sayede Vakfa kayıtlı olup yada sosyal yardım alan ailelerden çalışabilecek durumdakiler bu projeden yararlandırılacak” dedi.


Sosyal yardım alan ve çalışabilecek durumda olan vatandaşları işgücü piyasasına kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Arslan, oluşturulacak iş fırsatları ile kişilerin sosyal güvenceye sahip olacaklarını kaydetti. Bu kapsamda işgücü piyasasında vatandaşların bir yer edineceklerini anlatan Arslan, “Vatandaşlarımıza geçici suretle yardım yapılmaktansa psikolojik yardımda da bulunulmuş olacak. Şu anda 150 açık iş durumu var. Bu alternatifler çalışabilir durumdaki yardıma muhtaç vatandaşlarımıza sunarak istihdam piyasasına katkı sağlamış olacaklar” dedi.


Vatandaşlara yerelde hizmet vermeyi alışkanlık haline getireceklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Kahraman ise, “Bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla Kastamonu’da öncelikle sosyal hizmet merkezi açacağız. İlk sosyal hizmet merkezini birkaç ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Vatandaşlara hizmetleri yerelde sunabilmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında Tosya, Cide ve İnebolu’da 2014 yılının sonuna kadar sosyal hizmet merkezlerini hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Kurumlar arasında yapılan protokolle 233 kadın ve 384 erkek olmak üzere toplam 617 kişinin kaydı İŞKUR’a yapıldı.