'Devrekani için söyle'diler

Devrekanili gençlerin 'Devrekani İçin Söyle' projesinde ilçenin doğal güzellikleri, 'Al Fadimem' türküsünü söyleyen ilçe sakinleriyle yansıtıldı.

  • 2006
'Devrekani için söyle'diler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engin Şen, Mücahit Numan Kırıştı ve Sefa Araphasanoğlu’nun birlikte geliştirdikleri “Devrekani İçin Söyle” projesi, Devrekani Kaymakamlığı ve Devrekani Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle tamamlanarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda YouTube ve sosyal medya aracılığıyla izleyicilerle buluştu.

Atatürk’ün “Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir” sözüyle başlayan video, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç’ın, muhtar rolündeki Muhammet Ali Sağlar’la konuşmasıyla devam ediyor ve Devrekanililer, ilçenin farklı yerlerinde “Al Fadimem” türküsünü söylüyor.

Proje sahibi gençler, yaptıkları açıklamada, “Doğa İçin Çal” videolarından etkilendiklerini, salgından dolayı insanların artan sıkıntılarını bir parça olsun uzaklaştırabilmek amacıyla çalışmaya başladıklarını belirterek Devrekani görüntülerini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da vurgulamak için Atatürk’ün sevdiği “Al Fadimem” türküsü eşliğinde sunmak istediklerini söylediler.

Yaşları 24 olan ve 15 yıldır dostlukları devam eden Devrekanili gençlerden Engin Şen, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı; Mücahit Numan Kırıştı, Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi ve Sefa Araphasanoğlu da Müzik Teknolojileri bölümlerinden bu yıl mezun olduklarını açıklayarak ilçe tanıtımı için bu tarz çalışmalara devam etmeyi düşündüklerini belirttiler.

Haber: Selahattin Demirel