Dipsizgöl'ün hali içler acısı!

Tosya'nın turizmde simgesi olan 'Dipsizgöl', Milli Parklar'ın ilgisizliği nedeniyle adeta 'Sahipsiz Göl' oldu! 

  • 1095
Dipsizgöl'ün hali içler acısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’nın turizm değerleri arasında ilk sıraya alan ve yıllar önce her hafta sonu yüzlerce otomobilin muhtelif kentlerden gelerek dinlenip piknik yaptığı Dipsizgöl Milli Parkı, günümüzde sorumluluğu altında olan Milli Parklar'ın ilgisizliği nedeniyle adeta sahipsiz göle dönüştü.

D-100 karayolundan Çifter Köyü üzerinden Dipsizgöl'e dönecek bir kavşak olmaması ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından da kamulaştırma yapılmadan inşa edilen üst geçidin mahkemelik oluşu nedeniyle Ankara ve İstanbul tarafından gelip bu köye ve Dipsizgöl'e gelmek isteyen yerli ve yabancıların TKS kavşağına kadar gidip geri dönerek 11 kilometre fazla yol gitmek zorunda kalışı bu turizm değerine vurulan bir başka darbe olarak gösteriliyor. 

Doğru dürüst yolu, aydınlatması, temizliği, suyu ve işletmesi olmayan Dipsizgöl, Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından da masaya yatırıldı.

Gazetecilerin ısrarla Dipsizgöl'ü görme isteklerine karşı buranın bakımı, ulaşımı ve işletmesi noktasında yaşanan sorunlar nedeniyle Tosya'nın imajına yakışmadığını ve gazeteci konuklara karşı Tosya'yı mahcup edebileceğinin altını çizen Başkan Şahin: “Böyle bir turizm değeri Tosya'nın yüzünü kara çıkarmaktadır. Milli Parklar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemekte ve buranın bakımı, gölün ve bölgenin temizliği ile ilgilenmemesinin yanı sıra gelen denetçilerin de her ne hikmetse olumlu raporları Tosya'ya tanıtım ve hizmet noktasında büyük zarar vermektedir. İçerisinde bulunan işletme de hizmet ve personel bakımından yetersiz kalmaktadır. Buraya gelen bir yabancı kesinlikle bir daha gelmediği gibi burası için de iyi bir referans maalesef vermemektedir. Tosya için de bugün hiçbir Tosyalı'nın Dipsizgöl'le ilgili iyi bir düşüncesi ve izlenimi yoktur" dedi.

Öte yandan, Dipsizgöl'de bulunan ve tek işletme tesisi olan binayı 2008 yılında 18 yıllığına kiralayan Dipsizgöl Ltd. Şti yetkilileri de Dipsizgöl'deki tesisin bugüne kadar 4 işletmeci değiştirdiğini ve 2008 yılından bu tarafa hiçbir beklentileri olmadan buradaki tesiste yatak, nevresim, iç tefrişat malzemeleri, 8 adet yeni bungalov, kamelya, kış bahçesi gibi bir çok hizmet ve yeniliklerin yapıldığını ifade ederek, temizlik konusunda da azami gayret edildiğini ve Dipsizgöl'de bir sorunun olmadığını belirttiler.