"Eğitimin ana ögesi öğretmendir"

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 538
&quotEğitimin ana ögesi öğretmendir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Ulu Önder Atatürk’ün milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözleri ile ifade ettiği gibi öğretmenlerimiz sadece günümüzün değil geleceğimizin de kurucusu ve güvencesidir. O nedenledir ki öğretmenlerimizin toplumdaki yeri ve karşılığı çok önemli ve değerlidir. Ancak bugün için öğretmenlerimizin bu önem ve değer oranında ilgi ve saygınlık gördüğü söylenemez.

Toplumları çağdaşlığa ve uygarlığa taşıyacak olan da, çağın gerisine götürecek olan da eğitimdir. Bunu çok iyi bilen Atatürk eğitime verdiği önemi Kurtuluş Savaşının en zor günlerinde Maarif Kongresini toplayarak göstermiştir. Hiç şüphesiz eğitimin ana ögesi öğretmendir. O nedenle eğitime yön veren de öğretmendir. Bu gerçeği fark eden Cumhuriyetin kurucuları ülkesinin gerçeklerini iyi bilen, milletinin ve cumhuriyetin değerleriyle uyumlu, toplumu çağdaş uygarlık seviyesine taşımada önderlik edecek öğretmenler yetiştirmenin gereğini kavramışlar ve bu yönde başarılı çalışmalar yapmışlardır. Bugün toplumun geldiği noktada eğitimin ne kadar payı varsa öğretmenlerin payı da o orandadır. Yönetenlerimiz ülkemizin kalkınmışlığı ve gelişmişliği ile ilgili ne kadar abartılı ve gerçeği yansıtmayan sözler söylese de ne yazık ki üretimde, paylaşımda, demokrasi ve insan hakları ölçeklerinde ve gelişmişlik ve kalkınmışlığın evrensel değerlendirmelerine göre dünyadaki yerimiz bellidir. Bulunduğumuz yerin en büyük nedeni eğitim sistemimizdir. 15 yıllık AKP iktidarı süresince her bakan değişiminde eğitim sistemimiz değiştirilmiş, her denenen sistemle çocuklarımızı imam hatiplere daha çok yönlendirmenin yolları aranır olmuştur.

Öğretmenlerimizin sistemden gelen sorunlarının yanında ekonomik, özlüksel ve mesleki sorunları vardır. Son günlerde gündeme gelen Öğretmen Performans Değerlendirme sistemi ile öğretmenlerimiz amirlerinden, velilerden ve en önemlisi öğrencilerinden not dilenecek duruma getirilmek istenmektedir. Bu durum asla kabul edilemez. Öğretmenler Gününde öğretmenlerimize gönül alıcı güzel sözler söyleyip onlara hoş görünmenin bir yararı yoktur. Önemli olan ertesi gün sıkıntılarını ve sorunlarını ortaya koyup çözmeye çalışmaktır.

Eli öpülesi tüm öğretmenlerimin Öğretmenler Gününü kutlar, huzurlu ve verimli çalışmalar; sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Ebediyete göç etmiş öğretmenlerimize de tanrıdan rahmet dilerim."