"Engellilerimiz için engelsiz yaşam kompleksi oluşturalım"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

  • 506
&quotEngellilerimiz için engelsiz yaşam kompleksi oluşturalım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Ülkemizde ve dünyada insanların bedensel, zihinsel veya herhangi bir nedenden dolayı sonradan engelli hale gelmesi hayatın içinde var olan ve hayatın gerçekleri olan olgulardır. 

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Unutulmamılıdır ki bir gün engellilik herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu durumu göz önüne alarak mevcut engellilerimiz için her türlü kolaylığı sağlayıp, onlara pozitif bir ayrımcılık sunmamız gerekmektedir. 

Özellikle 2011 yılında  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulması ile birlikte ülkemizde engellilerimize yönelik çeşitli İmkanlar sunulmuştur, ancak bu imkânların daha fazla artması ve engellilerin engellerinin farkına varmadan yaşamlarını sağlamamız gerekmektedir.

Bununla birlikte ilimizde sayın Belediye Başkanının 30 Mart Mahalli idareler seçimleri öncesi seçim beyannamesin de 'Engelliler için Engelsiz Yaşam Kompleksi' vizyon projesi olduğunu biliyoruz. Lakin aradan 4 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen konuyla ilgili bir çalışma ise görmemekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak biz engellilerimize yönelik her türlü olumlu gelişmelere destek verip arkasında duracağımız gibi, onların haklarını sonuna dek savunacağımızı buradan belirtmek istiyoruz.

Ve başta sayın valimiz olmak üzere aile sosyal politikalar İl müdürlüğümüze, sayın belediye başkanına, milletvekillerimize ve STK' lara seslenmek istiyorum. El ele vererek ilimiz de engelleri yıkalım 'engellilerimiz için engelsiz yaşam kompleksi' oluşturalım.

Yaşam mücadelesiyle bizlere her yönü ile örnek olan, engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Günü kutlar Mutlu ve Sağlıklı bir yaşam dilerim."