"Fahiş fiyata satış yapanları online ihbar edebilirsiniz"

Ticaret İl Müdürü Özata "Fahiş fiyatla satarak haksız fiyat artışına neden olan satıcılara yönelik ihbarları tüketiciler online olarak yapabilirler" dedi.

  • 533
&quotFahiş fiyata satış yapanları online ihbar edebilirsiniz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, Koronavirüs (COVID-19) salgınına tedbir amaçlı kullanılan ürünlerin özellikle fahiş fiyatla satarak haksız fiyat artışına neden olan satıcılara yönelik ihbarların tüketiciler tarafından cep telefonlarına indirebilecekleri haksız fiyat artış sistemi https://online.gtb.gov.tr/ üzerinden yapabileceklerini söyledi.

Özata ayrıca; "Vatandaşlarımızın diğer bireylerle sosyal mesafelerini kaybetmeleri muhtemel kalabalık ortamlarda bulunmalarının önüne geçilmesini sağlamak amacıyla; yaşadıkları tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşların, İl Tüketici Hakem Heyetimize, ilçelerde ikamet eden tüketicilerin Kaymakamlıklara bizzat giderek başvurularını elden yapmak yerine, E-Devlet sistemine girerek Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) üzerinden başvurularını söz konusu süreç sonlanana kadar yapmalarının koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirler çerçevesinde daha faydalı olacağı düşünülmektedir.

Tüketicilerimizin bu konuda hassasiyet göstermesi kendilerinin ve çevresindeki vatandaşlarımızın sağlıklarının korunması açısından önem arzetmektedir. İlimizdeki tüm tüketicilerimizin bilgilerine sunulur." dedi.