Gülamoğlu 'Yapılan Her İşi Sahiplenmeliyiz'

SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, Kastamonulular olarak Kastamonu için yapılan her işin sahiplenilmesini istedi.

  • 722
Gülamoğlu 'Yapılan Her İşi Sahiplenmeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SFC ENTEGRE ORMAN ÜRÜNLERİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÖMER GÜLAMOĞLU; “KASTAMONULULAR OLARAK YAPILAN HER İŞİ SAHİPLENMELİYİZ”

Gülamoğlu, bu yıl 5’incisi düzenlenen Kastamonu Ahşap Tanıtım Günleri’nin terör saldırıları nedeniyle geçtiğimiz yıllara nazaran pekte verimli geçmediğini ifade ederek, “Önemli olan, bir şeyler yapıyorsak bu işe kim ile yapılırsa yapılsın veya kim nasıl yaparsa yapsın Kastamonu için bir şeyler yapıyorsa iyi veya kötü ona sahip çıkmalıyız. Konu sadece ahşapla ilgili değil. Her türlü konu olabilir. Biz, burada sadece çorbada bir tuzumuz olsun, Kastamonu’da çorba dağıtılıyorsa ona bir nebze tuz katalım istiyoruz. Bu yüzden Kastamonulu hemşehrimizi Abdullah Civliz, bu yılın popüler bir sanatçısı, O Ses Türkiye yarışmasında Kastamonuluları heyecanlandıran, birler ve beraberlik örneği nedir bize bunu en iyi şekilde gösterin birisidir. Sanatçımız Abdullah Civliz’e hep birlikte Kastamonulular olarak yarışmada mesaj atarak birlik ve beraberlik örneğimizi gösterdik. Biz, buradan şunu anlıyoruz. Demek ki Kastamonu, istediği zaman birinci de çıkabiliyor, sonuncuda olabiliyor. Yani Kastamonulular isterse, vezirde ediyor rezilde ediyor. Bizimde artık rezil etme değil vezir etme zamanımız geldi. Bundan sonra kim olursa olsun, hangi dalda olursa olsun köylümüz, çiftçimiz, sanatçımız her şeyimiz kim bir adım öne gidiyorsa arkasından bizlerde destek vermeliyiz. Bizde, bu düşünceyle Abdullah Civliz kardeşimizi standımıza davet edip, kendisini onure etmek istedik. Kendisi de bizi kırmayıp sağ olsun geldi. Abdullah Civliz kardeşimiz, televizyonda ‘Kastamonuluyum’ kelimesini gururla söyledi. Kendisine de bizler, teşekkür ediyoruz” dedi.

Kastamonuluların, Kastamonulular olarak Kastamonu adına yapılan her şeye destek olması gerektiğini söyleyen Ömer Gülamoğlu, “Bizim, Kastamonulular olarak yapılan her şeye destek olmak gerekiyor. Zaten bizler, örnek olamadığımız için sürekli kaybediyoruz. Bu yıl Abdullah Civliz kardeşimiz geldi, önümüzdeki yıllarda daha farklı sanatçılarımız gelir. Ahşap Fuarımızda bu sayede bir hareketlilik, bir heyecan yaşanır. Kastamonu’da bizim heyecanımızı arttırmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Birbirimizin sırtını sıvazlamak yerine gerçekleri birbirimize söylememiz gerekiyor. Yalan yerine gerçekleri yani doğruyu söyleyip yolumuza öyle devam etmemiz lazım, doğrular her zaman doğruyu doğurur. Bizler yalana da doğru dediğimiz için hep hata yapıyoruz, yanlış yapıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Ahşap Fuarı’nın 5’incisini düzenlediklerini hatırlatan Gülamoğlu, şunları kaydetti: “Fakat her geçen yıl Ahşap Fuarı geri gidiyor. Yani Ahşap Fuarımızın lastiği inmiş durumda. Türkiye’de son aylarda çok fazla olaylar yaşandı. Şehit haberleri duyuyoruz. Ahşap Fuarımıza destek veren birçok firmamız, bu yüzden fuara gereken ilgiyi gösteremedi. Yani bizde, düğünden önce cenaze evi derler. Firmalarımız bu durgunluk içerisinde olduğu için Ahşap Fuarı’nın yapılıp yapılmayacağı bile belli değildi. Bu yüzden Ahşap Fuarına gerekin ilgi gösterilemedi. Bence herhangi bir farklı niyet yok.”

Kastamonu’daki firmaların, gerektiği kadar maddi gücünün bulunmadığına dikkat çeken Gülamoğlu, “Birde Kastamonu’da firmalarımızın, gerekli maddi gücü yok. Bu yüzden gerek devlet tarafından gerekse büyük firmalar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bu yılki durgunluğun sebebi Türkiye genelinde yaşanan terör saldırılarıdır. Ayrıca bunun yanı sıra yaşanan ekonomik gelişmelerde firmaların Ahşap Fuarına olan ilgisini azaltmıştır. Eğer bunlar yaşanmasaydı fuarın daha farklı boyutlar olacağından emindik. Sayın Valimiz, tereddüt etti. Çünkü bu yıl yaşanan bu katar sıkıntıların içerisinde fuarın olmayacağı yönünde fikir sahibiydi. Bizdi, Ahşap Fuarını unutturmamak için bu yıl fuar düzenlenmesine karar verdik. Herkes sıkıntı içerisinde olduğu için fuara gereken ilgiyi gösteremedi” ifadelerini kullandı.

Gülamoğlu, şöyle devam etti: “İnşallah 1 Kasım’da hükümet kurulur, ekonomide güzel gelişmeler yaşanır, terör saldırıları biterde önümüzdeki yıl çok daha farklı ve güzel Ahşap Fuarı düzenleriz. Bir durgunluk dönemindeyiz. Ama bunu önümüzdeki yıllarda aşacağımızdan eminim. Bu durgunluk herkese yansıdı bütün firmaları vurdu. Bu yüzden de fuara da olumsuz yansıdı. İnşallah bir daha ki senelerde çok daha iyi olacağından eminim”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)