Gün'den "Kastamonu Tanıtım Günleri" eleştirisi

Ankara'da 15-19 Mart tarihlerinde düzenlenecek "13. Başkentte Kastamonu Günleri" tanıtım toplantısına Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği olarak davet edilmemelerinin manidar olduğunu ifade eden Mustafa Gün, yöntemi belirlenmeyen ve yol haritası oluşturulmayan bir çalışmanın tam anlamıyla başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağını söyledi.

  • 1410
Gün'den &quotKastamonu Tanıtım Günleri" eleştirisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve eleştirilerin hedef noktasında olan Kastamonu Tanıtım Günleri tartışmasına Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Gün de katıldı.

Ankara’da düzenlenmesi planlanan Başkent’te Kastamonu Günleri’ne ve tanıtım toplantısına Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği olarak herhangi bir davet almadıklarını, almamalarına da anlam veremediklerini ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Gün, Kastamonu ile ilgili yapılan bir toplantıyı tesadüfen öğrenmelerinin trajikomik bir durum olduğunu belirtti.

“AYNI ŞEYLERİ KONUŞMAKTAN BİR ADIM ÖTEYE GİDEMİYORUZ”
Kastamonu Tanıtım Günleri’nin çalışmasının amacının ne olduğunu hala anlayamadıklarını ifade eden Mustafa Gün: “ Turizm mi istiyoruz? Yoksa ticaret mi öngörüyoruz? Amacının ne olduğu bilinmeyen bir tanıtım günlerinin nasıl bir faydası olur onu da anlamak zor. Şuna inanıyorum ki bu faaliyetleri yürütenler dahi Başkent’te Kastamonu Günleri’nin amacı hakkında fikir sahibi değillerdir. Çalışmanın amacı Kastamonu’yu mu tanıtmak yoksa Kastamonuluları mı buluşturmak? Ortada somut bir yol haritası olmadığı için tanıtım günlerinin meyvelerini maalesef alamıyoruz. Son 4 yıldır yapılan Kastamonu Günleri etkinliklerinin hiçbir faydası olmadı. Sadece o illerde yaşayan Kastamonulular bir araya getirildi. Bunun aksi ispat edilir mi bilmiyorum. Acı olabilir lakin gerçek budur. Her ne kadar gerçekler görünmek istemense de bir adım öteye gidemiyoruz. Yöntemi, bakış açımızı, yol haritamızı rasyonel bir şekilde oluşturmadan yapacağımız bütün faaliyetlerde başarılı olamayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“TANITIMI DEVLET DESTEĞİ İLE YAPARSAK SONUCA ULAŞIRIZ”
Kastamonu’nun tanıtım noktasında yerel dinamiklerin ötesinde çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Gün: “Tanıtımda devlet desteğini göremediğimiz için bizim yapmaya çalıştıklarımız kısır döngüde kilitlenip kalıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım desteklerinden yararlanmalıyız. Bakanlığın hazırlayacağı tanıtım videolarında, ulusal basının sayfalarında yer almalıyız. Bu yer almayı bir türlü sağlayamıyoruz. Neden sağlayamıyoruz biz çok sorguluyoruz lakin asıl sorgulaması gerekenler hala sorgulamıyor. Bunu başarabilirsek belki de Kastamonu tanıtım günlerinden daha etkili sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu doğrultuda çalışma yapmalıyız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kapısını aşındıracak, ulusal platformlarda yer alacak etkili faaliyet programı hazırlamalıyız. Diğer illere baktığımız zaman gerçekten tanıtımlarını çok iyi yapıyorlar ve bu tanıtımlarının karşılıklarını çok iyi alıyorlar. Banko kurmakla, iki broşür dağıtmakla bu işler yapılmıyor. Gelenlere Kastamonu’nun aslında ne olduğunu gösteremiyoruz. Her yere 4 farklı resim asmakla olabilecek işler değil bunlar. Görsel doyuma ulaştıramadığımız için faaliyetler sığ kalıyor. Merak uyandıralım ki insanı şehrimize çekebilelim. Bu merakı da devlet desteği ile daha iyi yapabiliriz. Antalya’ya, Safranbolu’ya, Nevşehir’e, Mardin’e, Şanlıurfa’ya verilen turizm desteklerinin onda biri Kastamonu’ya verilse bizim çok da bir şey yapmamıza gerek kalmayacak, gerisi zaten gelecektir” diye konuştu.

“5 YIL İÇERİSİNDE TÜNEL FARKINI ORTAYA ÇIKARACAKTIR”
Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin her konuda Kastamonu’ya çok şey kazandıracağını ve bu kazanımların ise şimdi olmasa bile zamanla kendini hissettireceğini kaydeden Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Gün: “Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılan Ilgaz Tüneli öncelikle memleketimize hayırlı olsun. Tünelin faydası mutlaka görülecektir. Turizmin gelişmesi noktasında ulaşım çok önemli bir faktör. Çok değil 5 yıl içerisinde tünel farkını ortaya çıkaracaktır. Ilgaz Tüneli Kastamonu’ya her türlü yatırım yapmak isteyen iş adamlarının önünü açtı. Kastamonu’yu Ankara’ya bir adım daha yaklaştırdı. Tüm bu artıları düşünürsek uzun vadede çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini herkes görecek” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT