Harikalar Diyarında Çalışmalar Sürüyor

Kastamonu Belediyesi'nin yeni uygulama projeleri arasında yer alan Harikalar Diyarı Parkında çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • 671
Harikalar Diyarında Çalışmalar Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HARİKALAR DİYARINDA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Belediyesi’nin yeni uygulama projeleri arasında yer alan Harikalar Diyarı Parkında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Harikalar Diyarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgiler aldı.

Kuzeykent Mahallesi’nde yapımı devam eden Harikalar Diyarı Parkı projesinin yaklaşık 3 milyon 500 bin lira olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yüklenici firma tarafından çalışmaların kesintisiz devam ettiğini ve en kısa sürede projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Harikalar Diyarı ile Trafik Çocuk Eğitim parklarının hayata geçmesiyle birlikte Kuzeykent Mahallesinin daha da hareketleneceğini ifade eden Başkan Babaş, ayrıca bu projelerin şehrin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğü görevinde iken uygulamaya hazır hale getirdikleri projeleri Belediye Başkanı olduktan sonra hızlandırdıklarını aktaran Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu projelerin startını verdik. Kısa sürede ihalelerini gerçekleştirdik. Bu projeler arasında Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Harikalar Diyarı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’ne ait Giyim Pazarı ile Balık Pazarı yer alıyor. Bu projelerin toplam maliyeti 14 milyon liradır. Bu projelerden Şehir Parkı Projesi hariç diğer projelerin yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sorunsuz bir şekilde ilerliyor. İnşallah zamanla ne vaat ettiysek hepsini yerine getireceğiz” dedi.

“HARİKALAR DİYARI PARKI, İLİMİZİN EN KAPSAMLI PARKI OLACAK”

Harikalar Diyarı parkının Kastamonu’nun en büyük ve en kapsamlı parkı olmaya aday olduğunu vurgulayan Tahsin Babaş, projenin Kuzeykent Mahallesi’nde Fen Lisesi arkasındaki arazide 15 bin metrekare bir alanda yapılmasını öngördüklerini belirterek, “Harikalar Diyarı Parkı içerisinde yer alan iki adet gezi treni, kaykay ve yürüyüş yolu, oyun kalesi, oyun evi ve oyun şatosu, kayak ve yürüyüş yolu, pedallı su botu ve bunların dışında; Redkit ve atı, Nasrettin hoca ve eşeği, Keloğlan ve annesi, Pamuk prenses ve yedi cüceler, kuzu, tavşan, sincap gibi daha birçok çizgi film ve sevimli hayvan karakterleri figürleri sadece çocukların değil her yaştan insanın gözdesi haline gelecek. Ayrıca ailelerinde dinlenmesi için kafeler olacak. Büyük bir alanda tren yolları olacak. Buralar trenle gezilebilecek” şeklinde konuştu.
Bunun dışında Kuzeykent Kapalı Pazaryerinin yanında kurulmasın planlanan Giyim Pazarı ile Balık Pazarının çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Başkan Babaş, Kuzeykent Kapalı Pazaryerinin hemen bitişiğine bulunan alanda 3 bin 750 metrekarelik alanda Giyim Pazarı ve yanında da 265 metrekarelik alanda da Balıkçı Pazarının yapılacağını belirtti.

Babaş, ayrıca şehrin dört bir tarafından Belediye ekiplerinin çalışma gerçekleştirdiğini ve başladıkları projeleri bir an önce bitirebilmek için yoğun mesai harcadıklarını sözlerine ekledi.