Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu'ndan KUZKA'ya ziyaret

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli 'UNESCO - Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Haftası' Hedef UNESCO 2019 - gönüllü çalışma grubu üyeleri kurum ziyaretleri kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)'nı ziyaret etti.

  • 598
Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu'ndan KUZKA'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje çalışmaları kapsamında Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı başkanlığında, Şenol Karabaltaoğlu ve Dr. Suat Tüfekci, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’i makamında ziyaret etti.

Çalışma grubu üyelerini Genel Sekreterlik Makamında ağırlayan Dr. Genç ve çalışma grubu üyeleriyle bir süre görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede “UNESCO - Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Haftası” ile ilgili olarak şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Genel Sekreter Vekili Dr. Genç’e bilgiler aktaran Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı proje ile amaçlarının 2019 yılını “UNESCO - Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Haftası” olarak ilan edilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Avcı, “Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu için önemli bir değerdir. Anadolu’nun dört manevi direğinden biridir. Bu nedenle  2019 UNESCO yılı olarak ilan edilmesini sağlamak öncelik hedefimiz. Bu hedefimiz gerçekleşir ise o yıl boyunca Şeyh Şaban-ı Veli’nin daha okunmamış incelenmemiş bir çok külliyatı ortaya çıkacak. 2019 yılı aynı zamanda Şeyh Şaban-ı Veli’nin 450. yılı, eğer Hz. Mevlana ve Hoca Ahmet Yesevi yılı gibi 2019 Şeyh Şaban-ı Veli Yılı ilan edilmesini başarabilirsek daha da güzel olur.” dedi.

Toplantıda KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç'te konuşmasında “Hedef UNESCO 2019 - gönüllü çalışma grubu üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu projenin Kastamonu için önemli olduğunu belirtti. Dr. Genç, Ajansın projeye baştan beri destek sağladığını ifade ederek, “Projenin özellikle gönüllü grubunda yer alan personelimiz tarafından çalışmalar baştan beri desteklenmektedir. Bu kapsamda kurumsal olarakta bundan sonraki süreçte bu inisiyatifin istenilen amaçlara ulaşmasında üzerimize düşen görevi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı Hedef UNESCO 2019 Çalışma Grubu Üyeleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı’nın proje çalışmalarına ilişkin dosyayı KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’e teslimi ve toplu fotoğraf verilmesi ile sona erdi.