Hemşehrilerimize Yargıtay'da yüksek görev

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlar sonrasında görevden alınan 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesinin yerine yeni atamalar gerçekleştirildi.

  • 5022
Hemşehrilerimize Yargıtay'da yüksek görev
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yapılan atamalar birlikte 5 Kastamonulu hakim yüksek yargı görevine getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan bir grup FETÖ mensubu asker tarafından yapılmaya çalışılan askeri darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan temizliğin ardından yüksek yargıda görevden alınan 188 kişinin yerine yeni atamalar gerçekleştirildi. Son yapılan atama kararnamesi ile Kastamonulu hakim ve savcılar yüksek yargıda görev aldı.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimi için olağanüstü bir araya geldi. Toplantı sonrasında Danıştay'a 75 üye, Yargıtay'a 267 yeni üye atandı.

KASTAMONU YARGITAY'DA
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından gerçekleştirilen son seçimlerde Yargıtay üyeliğine 267 üye arasında Tosyalı hemşerimiz Mehmet Faik Ateş ile Dadaylı hemşerimiz Faruk Gök de yer aldı.

Ayrıca seçim sonrasında Yargıtay 15. Ceza Dairesi Başkanlığı’na Dadaylı hemşerimiz Mehmet Berber, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığı’na Tosyalı hemşerimiz Hüseyin Eken, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı’na ise İnebolulu hemşerimiz Erdal Gökçen getirildi.

Kazım BOLAT