İHA'dan Ahşap Fuarı'na Canlı Yayın Desteği

İhlas Haber Ajansı (İHA), 5. Kastamonu Ahşap Tanıtım Günlerine canlı yayın bağlantısı gerçekleştirdi. Vali Şehmus Günaydın, canlı yayında Ahşap Fuarı'nı yapmalarındaki amaçlarını anlattı.

  • 394
İHA'dan Ahşap Fuarı'na Canlı Yayın Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10-13 Eylül tarihleri arasında Kastamonu Belediyesi Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde düzenlenen 5. Kastamonu Ahşap Tanıtım Günleri’nde İhlas Haber Ajansı (İHA), TGRT Haber’e canlı yayın bağlantısı gerçekleştirerek tanıtıma destekte bulundu.

İHA aracılığıyla yaklaşık 12 dakika TGRT Haber’e canlı yayına bağlanan Vali Şehmus Günaydın, İhlas Haber Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü Refik Fidan’ın sorularını yanıtlayarak, 5. Kastamonu Ahşap Tanıtım Günleri etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. Vali Günaydın, bu yıl 5’incisi düzenledikleri Ahşap Fuarı’nda emekleme dönemini geçtiklerini belirterek, “Artık ahşap hayatımızın her döneminde yer almaya başladı. Ahşabın zarafetini, sıcaklığını, güzelliğini evlerimizde, iş yerlerimizde sokaklarla görmeye başladık. Bunu daha fazla canlandırmak ve hayata kazandırmak için Kastamonu’da Ahşap Fuarı ve Ahşap Tanıtım Günleri düzenleniyor. Bu sene 5’ncisini düzenlemiş olduğumuz Ahşap Tanıtım Günleri, her sene gelişerek hem Kastamonu ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar ve faydalar sağlıyor. Geçmişten gelen ahşap kültürünü gelecek nesillere aktarmanın yanında bu organizasyonları tüm Türkiye’ye tanıtmak büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin her tarafından insanlar fuara gelerek katkı veriyorlar. Bursa’dan, Ankara’dan, İzmir’den gelen misafirlerimize ahşabın zarafetini tatmaları için birer fırsat sunuyoruz” dedi.

Ahşabın insan hayatının tüm aşamalarında kendisini her geçen gün göstermeye başladığına dikkat çeken Vali Günaydın, “Sadece evlerde iş yerlerinde değil sokaklarda da ahşabın güzelliğini görüyoruz. Masif ahşaptan oluşmuş otobüs duraklarımız ve oyun parklarımız var” diye konuştu.

Yaptıkları tüm turizm toplantılarında, turizm sempozyumlarında turizmin 12 aya yayılması konusunu sıkça görüştüklerini söyleyen Vali Günaydın, “Turizmin 12 aya çıkarılacağı ender vilayetlerden bir tanesi de Kastamonu’dur. Ilgaz’da kayak turizmi, Abana, Çatalzeytin, Doğanyurt, İnebolu ve Cide’de çok güzel sahillerimiz var. Tarihi limanlarımızda yaz turizmini yaşıyoruz. Bunun yanında Şeyh Şabanı Veli’nin getirdiği bir inanç turizmi var. Evliyalar Şehri olmamızın getirdiği inanç turizmi konusunda büyük ve önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Binlerce yıllık tarihi ile kültür turizmi var. Bugün arkeoloji müzemiz Türkiye’nin sayılı müzeleri arasındadır. 700 yıllık geçmişi olan ve ahşabın bütün estetiklerini yansıtan Kasaba Camisi, dünya kültür mirası listesine girmeye aday bir camimizdir. Dünya Kültür Mirası listesine girmek için çalışıyoruz ve inşallah listeye aldıracağız. Aday olmak yetmiyor. Listeye girmeniz gerekiyor. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldık. Ne kadar önemli esere sahip olursanız olun bu eserleri tanıtamazsanız hiçbir önemi yoktur. Son dönemlerde bu tanıtıma biraz daha fazla ağırlık verdik. Kastamonu’ya gelen turist sayısında ciddi artış var. Eksikliklerimiz var ve bu eksiklikleri gidermek için çalışıyoruz. Konaklarımızı onarıyoruz. Canlandırarak turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Spor turizmi konusunda ciddi mesafeler aldık” şeklinde konuştu.

Kastamonu’da düzenlenen Dünya Enduro Yarışları’nın ardından 2016 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonasının da Kastamonu’da yapılacağını duyuran Vali Günaydın, şöyle konuştu: “Yaklaşık 55 ülkeden katılımcı olacak. Bunun yanında sahip olduğumuz coğrafya çok önemli. Sporcularımız için kamp yapacağı en ideal yerdir Kastamonu. Macera turizmi konusunda Azdavay ve Pınarbaşı’nda dünyaca ünlü kanyonlarımız var. Valla ve Horma Kanyonu’nu macera ve doğa turizmi açısından tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Kaya mezarlarımız, Kastamonu kalemiz var.”

Bunların yanı sıra Taşköprü’de Pompeipolis Antik Kenti’nin bulunduğunu ifade eden Vali Günaydın, şöyle devam etti: “Romalıların sıfırdan yaptıkları bir şehirdir. Burada yapılan eserler tarih açısından önemlidir. 10 bin kişilik tiyatro vardır. Tiyatrolar şehirlerin yapısında göre kurulur. Bu da gösteriyor ki Pompeipolis yaklaşık 100 bin kişiyi barındırmış bir şehirdir. Bu tarihi gün yüzüne çıkartarak daha iyi tanıtmamız gerekiyor”

Vali Günaydın, Kastamonu’nun yılın 12 ayında turizm yapılabilecek ender şehirlerden bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyerek, bunun için durmaksızın çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)