İl Genel Meclisi'nden tarihe geçecek tavsiye kararı

İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı tavsiye niteliğinde önerge verdi.

  • 1364
İl Genel Meclisi'nden tarihe geçecek tavsiye kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’a kalkan vazifesi gören Ilgaz Tüneli’nin isminin değiştirilerek 15 Temmuz Kurtuluş Tüneli olması yönünde tavsiye niteliğinde önerge verdi. Oy birliği ile kabul edilen önerge İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.

15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu bir grup hain tarafından gerçekleştirilemeye çalışılan darbe girişimi sonrasında adının değiştirilmesi yönünde teklif sunulan ve Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Boğaziçi Köprüsü’nün ardından bir isim değişikliği talebi ise yapımı devam eden ve yılsonuna açılması beklenen Ilgaz Tüneli için geldi. AK Parti İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı, darbe gecesi Başbakan Binali Yıldırım’a adeta kalkan vazifesi gören Ilgaz Tüneli’nin adının değiştirilmesi için tavsiye niteliğinde önerge hazırladı. Sarı hazırladığı önergede: “15 Temmuz gecesi yaşanan son derece vahim hadise sonrası Sayın Başbakan TV kanallarında sığınma amaçlı olarak bu tünel şantiyesini kullandığını anlatmış ve bütün ülkenin gündemine Kastamonu'muz güvenilir olması ile gelmiştir. Bu sayede Türk Halkı Kastamonu'nun kurtuluş savaşındaki rolü ve önemini bir kez daha hatırlamıştır. Bu nedenledir ki bu karanlık geceden aydınlığa kurtuluşun simgelerinden biri haline gelmiş olan, Sayın Başbakan'ın dahi güvenilir bölge olarak görmesinin vesilesiyle bu tünelin adının ‘15 Temmuz Kurtuluş Tüneli’ olarak değiştirilmesi için Meclisimiz tarafından bir tavsiye kararı alınarak Sayın Başbakan'a gönderilmesini arz ederim” açıklamasında bulundu.

Cemalettin Sarı’nın yazılı önergesi İl Genel Meclisi üyeleri tarafından da kabul gördü. Tavsiye niteliğindeki önerge oy birliği ile kabul edilerek İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.
Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi sonrasında katıldığı bir televizyon programında: “Anayoldan gelince 'Karayolu güvenli değil, girmeyin' diye uyarılarda bulununca arkadaşlar, farklı güzergâhı tercih etme ihtiyacı duyduk. Bir yandan da yapılacak işleri organize ediyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Bir yandan da yola devam ediyoruz. Petek yoluna geldik. Gerede'den ayrıldık. Samsun istikametine, oradan Ilgaz'a. O ara biraz tehditler arttı. Ilgaz Tüneli'ne gittik. O tünelde biraz kaldık. İnsanın nereden aklına gelecek. Temelini attığımız tünel gün gelecek kalkan, sığınak olacak. Böyle bir hatıra da yaşadık” ifadelerini kullanmıştı.

Kazım BOLAT