Ilgaz Dağı'nda Ekoturim Çalıştayı Yapıldı

Ilgaz Dağı Milli Parkında sürdürülebilir turizm ve ekoturizm çalıştayı tamamlandı.

  • 572
Ilgaz Dağı'nda Ekoturim Çalıştayı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKINDA, EKOTURİZM ÇALIŞTAYI YAPILDI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 10. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından, Ilgaz Dağı Milli Parkında sürdürülebilir turizm ve ekoturizm çalıştayı tamamlandı. 

Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştayda, ana kaynak değerlerinin korunması ve geliştirilmesine olanak sunacak, korunan alan içinde ve çevresinde yaşayan yöre halkının ekonomik gelişimine ve sosyo-kültürel değerlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak Sürdürülebilir Turizm ve Ziyaretçi Yönetimi olanaklarının değerlendirilmesi, planlanması, geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik ‘Sürdürülebilir Turizm ve Ziyaretçi Yönetim Planı’ 1. Çalıştayı Bostan Köyü’nde yapıldı.

Köyü konağında gerçekleştirilen çalıştayda, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar ile Bostan Köyü sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Çalıştayda, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve yakın çevresinde geçmişten günümüze yapılan çalışmalar ve bu planlama aşamasında elde edilen veriler görüşüldü. Daha sonra milli parka gelen ziyaretçilerin yöre halkına katkısı ve ziyaretçi-doğa koruma ilişkileri konuşuldu. Ayrıca Ilgaz Dağı’nın Turizm/Ekoturizm potansiyeli, trecking rotaları vb. konular ele alındı.

Çalıştayda özellikle kadınlar, gelir kaynaklarının arttırılmasına yönelik ürettikleri ekolojik ürünlerin pazara sunulması konusunda taleplerde bulundu. ‘Sürdürülebilir Turizm ve Ziyaretçi Yönetim Planı’ ile ilgili yapılan 1. Çalıştay sonrasında el edilen çıktılar değerlendirilerek sonraki çalıştaylarda ilgili paydaşlarla paylaşılacaktır.

Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide, çalıştayın ilk etapta yöre halkıyla yapıldığını ve ileriki günlerde üst düzey katılımlarla çalıştayın devam ettirileceğini söyledi.