Ilgaz'da Kayak Sezonu Açıldı

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başladı. Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu, karın erken yağması ile erken başladı.

  • 697
Ilgaz'da Kayak Sezonu Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu başladı.

Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu, karın erken yağması ile erken başladı. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından işletilen kayak merkezinde düzenlenen açılış töreninde Kastamonulu kayakçılar gösteri yaptı. Kayak takımındaki sporcuların Ilgaz Dağı’nın zirvesinden inerken açtıkları Türk bayrağı ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Minik kayakçılar, Türk bayrağını daha sonra Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a teslim etti.

Kristal kara sahip Ilgaz Dağı’nın özelikle Ankara’ya yakınlığı nedeniyle Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirten Vali Bektaş, “Kayakçılarımızın kayacağı kadar karımız var. Her şeyden önce kazasız belasız bir kayak sezonu geçirmek. Ilgaz Kış Sporları tesisi her geçen yıl eksikliklerini tamamlayarak yoluna devam ediyor. Bu yıl tüm tesisleri ve tüm noktaları kamera ile bir noktadan hepsini takip edebiliyoruz. MOBESE sistemi kuruldu ve faaliyete geçti. Ayrıca sık sık sorun haline gelen enerji sorunumuzu çözdük ve tüm kabloları yeraltına aldık. Otopark, tuvalet ve sağlık sorumuz da kalmadı. Güvenlik noktasında jandarmamız sürekli devriye atıyor. Ilgaz Kayak Tesisleri’nin müşteri sorunu bulunmuyor. Ankara’dan Ilgaz’a büyük talep var. Hafta sonu kayak tesisleri tamamen doluyor ve büyük bir kayak zevki yaşanıyor. Ben katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum ve kayak yapacaklara da kayağın tadını çıkarmalarını diliyorum” dedi.

“KAYAKÇILAR NEREDE KAYACAKLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR”

Ilgaz Dağı’nın güneyinde kalan Yıldıztepe’de 2 bin 400 metre uzunluğundaki pist çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Vali Bektaş, “Yıldıztepe’den daha da iyi olmasını istiyoruz. Çünkü biz Ilgaz Dağı’nı bir bütün olarak düşünüyoruz. Kastamonu ve Çankırı birbirine komşu iki ildir. Bu yüzden birbirimize de rakip değiliz, aksine tamamlayıcısıyız. Çankırı Valiliği, Ilgaz Dağı’nın güney yamaçlarına hizmet veriyor, Kastamonu Valiliği ise kuzey yamaçlarına hizmet veriyoruz. Kayak sporunun dağın hangi yamaçlarında yapılacağını kayak severler çok iyi biliyor. Ilgaz Dağı bir bütündür ve bizde kapasitesini daha da geliştirmek istiyoruz. Şuanda Yıldıztepe her ne kadar pist bakımından büyük gözükse de Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Tesisleri hizmete girdiğinde sadece Ilgaz’ın değil Türkiye’nin en büyük pistleri arasına girecektir” diye konuştu.

Vali Bektaş, kayak severlere de çağrıda bulunarak, “Kayakçılarımızın istediği kar kalınlığına ulaştık. Bu yüzden kayak severlerimizi artık Ilgaz’a kayak yapmaya ve bu zevki yaşamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Kastamonu İl Temsilcisi Suat Hırlı ise, 2013-2014 kayak sezonunu açtıklarını belirterek, “Bundan sonra kayak severleri Ilgaz’a kayak yapmaya davet ediyoruz. Allah belasız kazasız bir sezon nasip etsin” diye konuştu.

Öte yandan, Ilgaz’da yeni başlayan kayak sezonu nedeniyle amatör kayakçıların yaşadığı kazalar ilginç görüntüler oluşturdu. Ilgaz Dağı’nda kayakçıların yaralanmalarına veya mahsur kalmalarına karşı Jandarma Arama Kurtarma timleri de göreve hazır bekliyor. Ilgaz’da yılbaşı ve sömestr tatili hazırlıkları büyük oranda tamamlanırken, yaklaşık bin 500 yatak kapasiteli tesislerin yer aldığı kayak merkezinde Türkiye Kayak Federasyonu başta olmak üzere özel ve kamu kuruluşlarına ait birçok tesis hizmet veriyor.