"İlk Türk Kadın Mitingi"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 10 Aralık 1919'da gerçekleştirilen İlk Türk Kadın Mitingi nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 733
"İlk Türk Kadın Mitingi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Kastamonulu kadınlarımız, 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleştirdikleri 'İlk Türk Kadın Mitingi' ile vatan, millet sevgisini, millî ve manevi değerlerimizi korumadaki hassasiyetlerini tüm dünyaya duyurmuştur.

Kastamonu’da 3000’den fazla kadının bir araya geldiği miting ile vatan topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde en ön safta yer alan Türk kadını, büyük bir gururla adını tarihe yazdırmıştır.

Bağımsızlığımızın kazanılmasında sayısız fedakârlıkları bulunan ve vatan topraklarının işgal edildiği bölgelerde erkeklerin yanında cepheden cepheye silah, mühimmat ve erzak taşıyan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar dünyada emsali görülmemiş kahramanlığın, cesaretin ve erdemin sembolü olmuşlardır. Her türlü zorluğu yenme azim ve kararlılığıyla Millî Mücadele’nin en karanlık günlerinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da vatanına sahip çıkan Türk kadını, yarın da aynı duygularla bizlere güç vermeye devam edecektir.

98 yıl önce olduğu gibi, her türlü zorluğu yenme azim ve kararlılığında olan Türk kadını, ülkemizin yarınları için bizlere büyük bir güç vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu’da ‘İlk Türk Kadın Mitingi’ni gerçekleştirenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Kastamonu kadınının verdiği bağımsızlık mücadelesinin 98. yılını kutluyorum."