İnanlı "Vali Karadeniz taktir edecektir"

Gazeteci Ahmet İnanlı "Milli Eğitimin bir gafı'da Tosya'dan ses verdi" dedi.

  • 1078
İnanlı &quotVali Karadeniz taktir edecektir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnanlı; "Birinci derece deprem bölgesinde olan Tosya’da Yenidoğan İlkokulu ne yazık ki depreme dayanıklı olmadığı gibi güçlendirmeside yok ve şu anda içinde eğitim-öğretim yapılıyor. Ayrıca işin en acayip yönü İl Genel Meclisinin Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu bir hayli düşündürücü.

Yerel basına da yansıyan rapora göre bazı ayrıntılar şöyle;
Deprem testi sonucunda yıkım kararı alınan Tosya Ortalıca Ortaokulunun 1988 yılında yapıldığına, öğrencilerin taşındığı Yenidoğan okulunun ise yapım yılının 1990 tarihinde olduğu bu konudaki raporda Yenidoğan Ortaokulunun 8 yıldır kullanılmadığı, boş tutulduğu için deprem testine tabi tutulmadığı, deprem testi yapılmış olsa Yenidoğan okulununda en az Ortalıca Ortaokulu kadar dayanıksız ve riskli olduğunun ortaya çıkacağı vurgulanmakta.

Komisyon Başkanı Yusuf Arpacı’nın açıklamasına göre, Yenidoğan Okulu için şu ana kadar herhangi bir deprem testi yapılmamıştır deniyor. Deprem testi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğünce talep yapılmıştır ancak okul 8 yıldır kullanılmadığı için deprem testi yapılmamıştır denmekte. Ayrıca Başkanın açıklamasının arasında bir okul depreme dayanıksız diye yıkılma kararı verilerek boşaltılıyorsa test yapılmayan diğer okulun sağlam olduğu ve burada eğitim öğretim yapılması uygundur diyerek öğrencilerimizi buraya nakletmek doğru bir karar gibi gözükmemektedir denmekte. Bunun taktirini siyasiler başta olmak üzere her şeye duyarlı Vali Yaşar Karadeniz’in yapacağından kuşku yok.

Ahmet İNANLI (inajans)